Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din orașul Pâncota au fost sesizați, marți, despre o infracțiune săvârșită de persoane necunoscute, în Măderat.

„Din cercetări a reieșit faptul că trei bărbați ar fi bătut la ușa unui imobil din localitate, iar când proprietarul a ieșit din curte, unul dintre aceștia i-ar fi pulverizat spray iritant în față și i-ar fi aplicat mai multe lovituri, după care ar fi plecat cu un autoturism într-o direcție necunoscută. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați trei bărbați din Mocrea, de 53, 25 și 21 de ani, bănuiți de săvârșirea faptelor“, a informat IPJ Arad. În baza probatoriului administrat, bărbatul de 25 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Ineu cu propunerea luării unei măsuri preventive. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor trei bărbați, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovirea sau alte violențe.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane de camioane de până la opt kilometri s-au format, miercuri, înainte de Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Vărşand, unde şoferii aşteptau cel puţin două ore şi jumătate pentru formalităţile de trecere în Ungaria, atât din cauza numărului mare de automarfare prezentate la graniţă, cât şi pentru că ţara vecină nu a alocat personal suficient pentru control. Potrivit aplicaţiei „Trafic online“ de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II erau deschise trei artere de control pentru traficul greu, pe sensul de ieşire. „Trafic intens – număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal din partea autorităţilor maghiare“, a  transmis aplicaţia. Conform sursei citate, se aştepta cel puţin 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor de ieşire. La Vărşand erau deschise tot trei artere de ieşire (capacitate maximă) pentru traficul greu şi se aştepta minimum 180 de minute. La Nădlac I era deschisă o arteră şi se aştepta 80 de minute. Poliţia de Frontieră Arad a precizat, pentru Agerpres, că înainte de Nădlac II coloana de automarfare formată pe autostradă este lungă de opt kilometri, iar înainte de Vărşand este de şase kilometri, pe drumul naţional.

Cu motorina furată, în portbagaj

Polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală Sebiș au depistat, în după-amiaza zilei de 22 noiembrie, pe D.N. 79/A, un autoturism condus de tânăr de 25 de ani, din județul Hunedoara, în care se mai aflau două persoane. „La controlul autoturismului, în portbagaj au fost găsite 10 recipiente de plastic a câte 25 de litri, care conțineau combustibil. În urma verificărilor, s-a stabilit că motorina ar fi fost sustrasă dintr-un utilaj industrial utilizat la reglarea șinelor de cale ferată, din zona Chișineu-Criș, cu intenția de a fi transportată la domiciliul unuia din ocupanții autoturismului“, a transmis IPJ Arad. Combustibilul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru furt calificat.

Acțiuni fulger, în municipiu și județ

Polițiștii din municipiul Arad și cei din Sântana au desfășurat, marți, câte o acțiune „fulger”, pe raza de competență. În cadrul activităților din municipiu, în cartierul Aurel Vlaicu au fost legitimate 38 de persoane și verificate 32 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.200 de lei, pentru nerespectarea legislației rutiere și nerespectarea ordinii și liniștii publice. 12 participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, cu rezultat 0. Polițiștii au reținut 3 permise de conducere. În Sântana, în colaborare cu reprezentanții Registrului Auto Român, au fost verificate 19 autoturisme și legitimate 25 de persoane, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.655 de lei, toate pentru nerespectarea normelor rutiere. A fost reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. În cadrul acestor activități nu au fost constatate fapte de natură penală.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.