Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Două persoane sunt cercetate penal, după ce au fost depistate conducând autoturisme în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar una a fost depistată la volan, având dreptul de a conduce suspendat.

Conform IPJ Arad, polițiștii au depistat în trafic, în seara zilei de 10 noiembrie, un bărbat de 61 de ani, din județul Timiș, în timp ce conducea un autoturism în P-ța UTA, având o îmbibație alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat de polițiști un cetățean italian, de 24 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu. Conform procedurii, în cele două cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, un bărbat de 35 de ani, din județul Brăila, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. Cei trei bărbați sunt cercetați pentu săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Intervenții ale pompierilor din cadrul ISU Arad

În perioada 7 – 10 noiembrie, pompierii militari arădeni au gestionat 114 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 93 de solicitări. „Salvatorii au intervenit pentru stingerea a două incendii, precum și în alte zece intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Totodată, în ultimele patru zile, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la un accident rutier pentru extragerea unei persoane dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor au fost executate 8 misiuni de recunoașteri în teren. În continuare pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate“, a transmis ISU Arad.

A plătit 4.000 euro pentru un permis de conducere

Un cetăţean bulgar a fost prins, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, că avea un permis de conducere fals, pe care l-ar fi obţinut contra sumei de 4.000 de euro în Cipru, conform propriilor declaraţii. „S-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar, în vârstă de 18 de ani, la volanul unui autoturism. La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cipru. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Persoana a declarat că a obţinut permisul de conducere în schimbul sumei de 4.000 de euro din Cipru, de la o persoana necunoscută“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere, fiind cercetat pentru de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri din Arad

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul polițiștilor rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.