Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din Arad au depistat în trafic trei bărbați care conduceau autovehicule, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu dețineau permis de conducere.

Conform IPJ Arad, polițiștii din Pâncota au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii Lipova au depistat, pe DJ 682, un bărbat, de 47 de ani, care conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, mai fost depistat în trafic de polițiștii Biroului Rutier, pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, un tânăr de 22 de ani, în care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,61 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cazul celor depistați sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.   Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Coloană de camioane la frontieră

O coloană de camioane lungă de peste zece kilometri era formată, luni, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, iar şoferii au spus că au aşteaptat de şapte – opt ore controlul documentelor. Mai mulţi şoferi au protestat spontan, claxonând insistent în timp ce aşteptau pe banda de urgenţă a autostrăzii. Sute de camioane au ajuns la PTF Nădlac II începând de duminică seara, pentru a ieşit din ţară după 23.00, când autorităţile ungare au ridicat restricţia de tranzit pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone aplicată la sfârşit de săptămână. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat că aglomeraţia este obişnuită începutului de săptămână, în condiţiile în care în weekend se adună camioane la graniţă pentru că Ungaria nu permite accesul acestora în zilele libere şi în sărbătorile legale. În plus, numărul de automarfare ajunse la graniţă a fost mai mare decât de obiecei, pentru că multe au venit din Bulgaria, unde au fost blocate săptămâna trecută din cauza zăpezii şi a unor restricţii impuse de autorităţi.

Jandarmii acționează în zona școlilor

Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad va acționa, în perioada 5 – 7 martie, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Simulării pentru Evaluarea Naţională 2018, pentru clasele a VIII-a. Pe timpul desfășurării sesiunilor, jandarmii arădeni, împreună cu structurile de poliție competente teritorial, vor lua măsuri de ordine si siguranță publică în zona unitaților de învațământ, unde se susțin probele acestei simulări. La nivelul județului Arad, jandarmii vor asigura măsurile de ordine si siguranță publică la 15 unitați de învățământ din municipiul Arad și localitățile Lipova, Ineu, Chișineu Criș și Sebiș. De asemenea jandarmii, vor păstra permanent legătura cu reprezentanții instituțiilor de învățământ, în vederea soluționării imediate a oricăror încidente care ar putea pune în pericol siguranța elevilor sau a cadrelor didactice.

Irakieni reținuți la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat trei persoane din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, evitând controlul de frontieră. O patrulă a poliţiei de frontieră a observat, în parcarea situată în terminalul destinat automarfarelor, pe sensul de ieşire din România, trei persoane de origine afro-asiatică care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Din acest motiv au fost duse la sediul Sectorului pentru cercetări. În timpul verificărilor s-a stabilit că este vorba de doi bărbaţi şi o femeie, cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. În cadrul cercetărilor au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.