Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie din localitatea Iratoșu este cercetată penal, după ce a înscenat furtul unor bijuterii și bani din propria locuință.

Conform IPJ Arad, polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală cercetează o femeie în vârstă de 34 de ani, din Iratoșu, care, la data de 11 februarie, a reclamat furtul unor bijuterii și bunuri din locuință. „În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieșit că cele reclamate nu sunt conforme cu realitatea. În fapt, femeia în cauză ar fi luat din locuință 1.000 de lei și bijuterii, după care ar fi aranjat locul faptei astfel încât să pară o intrare prin efracție“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. În cauză se continuă cercetările pentru furt și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Incendiu la o casă din Șimand

Pompierii militari au intervenit, în cursul nopții de luni spre marți, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din Șimand, după ce proprietarul a adormit, lăsând o țigară aprinsă. Incendiul a fost anunțat prin numărul unic 112, în jurul orei 1.30, de o vecină care a observat flăcările, iar la fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari de la Detașamentul Ineu – Garda 2 Chișineu-Criș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, încadrată cu 8 subofițeri. „Din fericire, proprietarul s-a trezit la timp, a observat flăcările și s-a autoevacuat în condiții de siguranță înainte ca forțele de intervenție să ajungă. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul unei încăperi, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, cu posibilitate de propagare la restul casei. Profesionalismul pompierilor arădeni a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, salvând astfel casa. În urma flăcărilor au ars mobilierul și materialele textile dintr-o încăpere, iar pereții casei au fost degradați“, a transmis ISU Arad.

A distrus un aparat de jocuri

Un tânăr din orașul Lipova este cercetat penal pentru că distrus ecranul unui aparat de tip slotmachine (păcănele), după ce a pierdut sume mari de bani. Într-o informare remisă, marți, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad se arată că polițiștii din Ineu cercetează un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Lipova, care, pe fondul pierderii unor sume de bani la jocuri de noroc, a distrus ecranul unui aparat de joc de tip slotmachine, din incinta unei săli de jocuri de noroc din orașul Ineu. „Tânărul este cercetat pentru distrugere“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate

Polițiștii au depistat un bărbat de 61 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.N 7, fiind sub influența alcoolului. Testarea bărbatului cu aparatul alcootest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În seara zilei de 10 octombrie, un tânăr de 19 ani a fost depistat de polițiștii din Ineu, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de metamfetamică. În ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și substanțelor consumate. În noaptea de 10/11 octombrie, polițiștii au pornit în urmărirea unei autoutilitare care nu a oprit la semnalele lor, pe D.J. 709, în localitatea Seleuș. La un moment dat, autoutilitara a fost abandonată de conducătorul auto, identitatea acestuia fiind stabilită ulterior. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din localitate, care nu deține permis de conducere. Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.