Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Două transporturi cu deşeuri textile aduse din Germania, în total 22 de tone, au fost blocate de autorităţile române să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru că firma din Covasna la care urmau să ajungă nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a primi astfel de mărfuri.

„Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au interzis intrarea în ţară a două transporturi de deşeuri din haine şi îmbrăcăminte având cantitatea totală de 22 tone. Deşeurile fuseseră expediate din Germania şi aveau ca destinatar un agent economic din judeţul Covasna, care nu deţine instalaţie de valorificare, condiţie obligatorie prevăzută în prevederile legale pentru transfer deşeuri“, a informat, marţi, Garda de Mediu Arad. Conform celui mai recent raport al instituţiei, în luna septembrie, marea majoritate a controalelor comisarilor arădeni au avut loc în punctele de frontieră, respectiv 360 din 425. Au fost aplicate 17 amenzi în valoare de 395.000 de lei pentru diverse nereguli constatate.

Trei persoane reținute

Polițiștii au reținut un bărbat din județul Hunedoara, de 54 de ani, care, în timp ce se afla în Ineu, prin metoda „împrietenire”, ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul unui bărbat. Cel în cauză este cercetat pentru alte fapte, pe numele său fiind dispusă măsura controlului judiciar, având obligația de a nu părăsi județul Hunedoara. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru furt. În baza probatoriului administrat de polițiștii din Curtici, au fost reținuți doi bărbați din Macea, de 54 și 24 de ani, care, în perioada 1 – 3 octombrie, pe fondul unor neînțelegeri, ar fi distrus mai multe bunuri din imobilul unde locuiesc, aflat în proprietatea altei persoane. Totodată, în timpul unui scandal, tânărul de 24 de ani ar fi incendiat mai multe bunuri din locuință, iar la sosirea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Macea, solicitat pentru a stinge focul, s-ar fi opus intervenției, amenințând pompierii voluntari. Cecretările se continuă pentru stabilirea participației celor în cauză, într-un dosar penal întocmit pentru distrugere și amenințare.

Infracțiuni rutiere depistate

În cursul zilei de 3 octombrie, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Ghioroc, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 708/B, în localitatea Cuvin, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, cu o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat, în municipiul Arad, un bărbat de 41 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu. „Conform procedurii, în ambele cauze a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolmiei, fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei. Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.