Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Șiria este cercetat penal, după ce a cumpărat telefoane de la trei arădeni, însă nu a achitat sumele convenite.

„În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au identificat un bărbat de 30 de ani, din Șiria, care în perioada 8 – 9 septembrie, ar fi înșelat trei persoane din municipiul Arad, prin faptul că ar fi achiziționat de la acestea trei telefoane mobile de diferite mărci și nu ar fi achitat suma convenită, emițând în fals ordine de transfer bancar, cauzând un prejudiciu de 12.400 de lei“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și luării tuturor măsurilor legale care se impun.

Urmărit depistat de polițiști

Polițiștii au depistat un bărbat din Ineu pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea. Polițiștii orașului Ineu l-au depistat, la data de 14 septembrie, pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, pe strada Horia din Ineu. „În urma verificărilor în bazele de date a reieșit că acesta are emis pe numele său, de magistrații de la Judecătoria Ineu, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă de doi ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat“, au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Bărbatul din Ineu a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Amendați pentru scandal

Doi bărbați au fost amendați, în urma unei altercații. „Miercuri, în jurul orei 18.30, polițistul local care fluidiza traficul rutier în intersecția Calea Aurel Vlaicu cu strada Victor Hugo, îngreunat de lucrările desfășurate în sensul giratoriu din zona UTA, a observat pe un trotuar un scandal între două persoane de sex masculin. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că unul dintre ei, N.Z.S., în vârstă de 46 de ani, conducător auto, i-a tăiat calea celuilalt, T.N.V., de 40 de ani, biciclist. Fapta șoferului n-a fost trecută cu vederea, biciclistul sărind să-și facă singur dreptate, lovindu-l cu pumnii pe șofer. Chiar și în prezența agentului de poliție, biciclistul nu s-a liniștit, ba, dimpotrivă, a devenit recalcitrant și a început să-i adreseze injurii participantului la trafic. La insistențele polițistului, cei doi au fost despărțiți, dar starea lui de agitație a dus la agresarea autovehiculului, care s-a ales cu aripa spate dreapta îndoită“, a transmis DGPL Arad. A fost solicitat sprijinul unui echipaj de la Biroul Ordine Publică și Intervenție, precum și a unui echipaj de la Poliția Municipiului Secția 1. În urma incidentului, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu suma de 500 lei, pentru provocarea și participarea efectivă la scandal în locuri publice.

Ordine de protecție provizorii

Un tânăr din Curtici și un bărbat din Sântana sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soția, respectiv concubina. Conform indormațiilor transmise de IPJ Arad, polițiștii din Curtici au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui tânăr de 22 de ani, din acest oraș, care și-ar fi lovit soția în timp ce se aflau la domiciliul conjugal. De asemenea, la data de 14 septembrie, polițiștii din Sântana au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 54 de ani, din acest oraș, care, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi lovit concubina. „Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru violență în familie“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.