Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un bărbat din Spania, pe numele căruia autorităţile din ţara sa au emis un mandat de arestare.

Bărbatul călătorea ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Spania. El s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Spania. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Spania, în vârstă de 40 de ani, iar documentul aparţine altei persoane. Bărbatul a declarat că a recurs la această metodă întrucât pe numele său s-a emis un mandat de arestare în Spania. El este cercetat pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetați pentru tăiere ilegală de arbori

Doi bărbați sunt cercetați penal tăiere ilegală de arbori, polițiștii stabilind că aceștia au sustras materialul lemnos din extravilanul comunei Târnova. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Ineu au depistat, la data de 11 august, doi bărbați, de 49 și 20 de ani, care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo, tractat de un tractor agricol, cantitatea de 1,5 mc material lemnos din specia cer și gârniță, fără a avea asupra lor documentele de proveniență ale materialului. „În urma verificărilor efectuate a reieșit că aceștia ar fi tăiat materialul lemnos din extravilanul comunei Târnova“, se arată într-o informare remisă, vineri, de IPJ Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

Bărbat cercetat pentru contrabandă

Polițiștii arădeni au depistat un bărbat din localitatea Vladimirescu, care transporta țigări de contrabandă. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, vineri, că polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat, la data de 11 august, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Vladimirescu, care conducea un autoturism pe D.N. 79. „În urma controlului autoturismului, polițiștii au descoperit cantitatea de 500 de pachete de țigări, netimbrate sau timbrate necorespunzător susceptibile a provenii din contrabandă“, au transmis reprezentanții IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Trafic de călători intens la frontieră

Traficul de călători s-a intensificat, vineri, la frontiera cu Ungaria, mai ales pe sensul de ieşire din România, pentru că multe persoane aleg să îşi petreacă minivacanţa de Sfânta Maria în străinătate, autorităţile luând măsuri pentru a încerca să reducă timpii de aşteptare pentru formalităţi. Potrivit aplicaţiei de monitorizare a traficului de la frontieră, care poate fi consultată pe site-ul Poliţiei de Frontieră, Nădlac II era punctul cel mai aglomerat, iar la ieşirea din ţară se înregistrau coloane de maşini şi un timp mediu de tranzitare de 90 de minute. Aplicaţia informează că aici sunt deschise opt artere de ieşire din România pentru traficul uşor şi turistic. La PTF Nădlac II era aglomeraţie şi pe sensul de intrare în România, pe care erau deschise şase artere şi se aştepta 60 de minute pentru formalităţile de trecere. La PTF Nădlac I, pe DN 7, se putea ieşi din ţară pe trei artere şi se aştepta 40 de minute, în timp ce la intrare nu era aglomeraţie. „Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării, sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au trecut peste 300.000 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, ne aşteptăm şi de această dată la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei“, a informat, vineri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.