Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un pădurar din judeţul Arad este cercetat penal după ce ar fi tăiat 25 de copaci din fondul forestier pe care trebuia să îl protejeze, iar în urma unei acţiuni a poliţiştilor au mai fost descoperite nereguli la firme de profil sau persoane fizice şi au fost aplicate 47 amenzi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, joi a avut loc o acţiune pe linie silvică, la care au participat agenţi de la Serviciul de Ordine Publică, jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Arad şi ai Gărzii Forestiere. În urma acţiunii, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 37.000 de lei unor societăţi comerciale care activează în sectorul silvic şi unor persoane fizice, fiind confiscată cantitatea de 28,7 metri cubi de material lemnos în valoare de aproximativ 13.000 de lei. „De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din localitatea Săvârşin, angajat al unui canton silvic, care în perioada 29 – 30 iulie ar fi tăiat şi sustras 25 de arbori de diferite specii, dintr-un fond forestier“, a transmis IPJ.

Migranți plecați din centre de cazare

Poliţiştii de frontieră au ridicat de pe stradă 18 migranţi din India şi Bangladesh, care se aflau în localitatea arădeană Peregu Mic, aproape de graniţa cu Ungaria, constatându-se că străinii, majoritatea solicitanţi de azi în România, au plecat din centre regionale de cazare. Migranţii au fost depistaţi în timpul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. „Pe parcursul misiunii, în localitatea Peregu Mic au fost identificaţi 18 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi“, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră Arad. Conform sursei citate, în perioada următoare vor continua acţiunile de acest fel.

Deşeuri au fost oprite la graniţă

Autorităţile române au oprit trei transporturi de deşeuri care urmau să intre în ţară prin punctele de frontieră Nădlac II şi Borş II, constatându-se că şoferii nu aveau documente legale pentru a introduce deşeurile în ţară. Cele trei camioane erau conduse de cetăţeni români, verificaţi de poliţiştii de frontieră, care au cerut sprijin de la comisarii Gărzii de Mediu din judeţele Arad şi Bihor. „Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri electrocasnice, cauciucuri uzate, textile de la diferite societăţi comerciale din Olanda, Franţa şi Germania, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatelor Judeţene Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că cele trei automarfare erau încărcate cu 36.500 kilograme de deşeuri electrocasnice, anvelope uzate, îmbrăcăminte second-hand, pentru care cei trei şoferi nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse“, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad. Autorităţile au anunţat că au oprit accesul acestor vehicule pe teritoriul României.

Combaterea șederii ilegale în România

Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Arad, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, au desfășurat o acțiune de cooperare operativă, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităților întreprinse la o societate comercială, din municipiul Arad, au fost identificați cu ședere ilegală în România, nouă cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 21 şi 56 de ani, din Bosnia Herţegovina. Din verificări a reieşit că aceştia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul statului român la expirarea termenului de şedere. Cei în cauză au fost sancţionați contravenţional, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, pe numele acestora s-au emis decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile, fără a fi dispusă măsura de interzicere a intrării pe teritoriul statului român.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.