Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbaţi din Bangladesh care călătoreau într-un autocar s-au dat români la frontieră, prin folosirea de cărţi de identitate ale unor cetăţeni români, pentru a putea intra în Spaţiul Schengen, ei fiind prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

„S-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasageri într-un autocar ce se deplasa pe ruta România – Franţa, doi bărbaţi care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. Cei doi bărbaţi din Bangladesh au 22 şi 27 de ani şi sunt cercetaţi pentru fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Incendiu de vegetație la Socodor

Pompierii au fost solicitați miercuri, în jurul orei 17.45, să intervină în localitatea Socodor pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și propagat la zeci de baloți de paie. Pentru această misiune s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Ineu, Garda 2 Chișineu-Criș, cu o autospecială de stingere. În sprijinul acestora a intervenit și SVSU Socodor. „La ajungerea echipajelor, incendiul se manifesta la vegetație uscată, propagat la miriște și baloți de paie, pe o suprafață de aproximativ 3,5 hectare. În incendiu au ars 65 de baloți de paie, 4 hectare de miriște și vegetație uscată. Nu s-au înregistrat victime“, a transmis ISU Arad. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise.

Urmărit național depistat de polițiști

Un tânăr care era dat în urmărire națională, având de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost prins pe o stradă din municipiul Arad. Biroul de presă al IPJ Arad a informat, joi, că, la data de 3 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe strada Petru Maior din municipiul Arad, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din localitatea Godinești, județul Gorj. „În urma verificărilor în bazele de date a reieșit că acesta figura ca fiind urmărit la nivel național, fiind condamnat la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Bărbați cercetați penal

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică cercetează un arădean de 48 de ani, care, la data de 3 august, ar fi încalcat ordinul de protecție instituit asupra sa. Bărbatul s-a apropiat la o distanță mai mică de 200 de metri, de domiciliul fostei concubine. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. De asemenea, polițiștii din Chișineu-Criș cercetează un bărbat de 32 de ani, din acest oraș, care, la data de 3 august, și-ar fi agresat concubina, în timp ce se aflau la domiciliul comun. „Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.