Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii rutieri au dat, în ultimele 24 de ore, 190 de amenzi, în valoare de aproximativ 65.000 lei, în timpul unor acțiuni desfășurate pe drumurile din municipiul și județul Arad, pentru combaterea accidentelor rutiere.

Conform Biroului de Presă al IPJ Arad, din numărul total de amenzi date, 50 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 140 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Mandat pus în aplicare

În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi de la Postul de Poliţie Secusigiu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, din judeţul Arad. Mandatul de executare a fost emis pe numele tânărului de magistraţii Judecătoriei Arad, acesta având de ispăşit o pedeapsă de 2 ani cu închisoarea, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Lucian Gabriel Popovici, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Lucian Gabriel Popovici, în data de 13 septembrie 2014, aflat la volanul unui autoturism Skoda, a fost oprit în trafic pe str. Avram Iancu din oraşul Pâncota, pentru depăşirea vitezei legale în localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a determinat o concentraţie de vapori de alcool în aerul expirat de 1,02 mg/l. Din Buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie a rezultat că la proba recoltată bărbatul avea o alcoolemie de 1,35 gr%0, alcool pur în sânge. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Furt de pe raza orașului Ineu

Poliţiştii au depistat doi bărbaţi, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt de pe raza orașului Ineu. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada 2 – 6 ianuarie, cei doi bărbaţi, de 26 respectiv, 36 de ani, ar fi sustras patru anvelope auto, două faruri, un electromotor şi o comandă de geamuri electrice, dintr-o societate comercială care are punct de lucru în orașul Ineu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat, iar cei doi bărbați sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Au furat harnaşamente de cai

Trei tineri, care sunt bănuiţi de comiterea unui furt de pe raza localităţii Apateu, au fost depistați de poliţişti. Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 6/7 ianuarie, cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, toţi din judeţul Bihor, ar fi sustras o pereche de harnaşamente pentru cai dintr-o anexă cu destinaţie de hambar a unei locuinţe din Apateu. Prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, a fost recuperat, cei în cauză fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cu documentele altor persoane

Poliţiştii de frontieră au depistat un bărbat şi o femeie, care au încercat să iasă ilegal din ţară. Bărbatul a fost depistat la PTF Nădlac, într-un autocar care circula pe ruta România – Spania. El s-a legitimat cu un Travel Document, eliberat de autorităţile bulgare. Poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul nu este aceeaşi cu cea din document. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean sirian şi are 24 de ani. El a declarat că dorea să ajungă în Spania, pentru a-şi găsi un loc de muncă. La PTF Curtici o fost depistată o femeie, într-un tren care circula pe relaţia Bucureşti – Viena. Femeia s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Austria. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din paşaportul prezentat la control. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de cetăţeana austriacă Samira L., în vârstă de 25 de ani, care a declarat că paşaportul prezentat la control aparţine surorii sale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.