Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un şofer în vârstă de 23 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea o maşină, pe un bulevard din Arad, cu viteza de 143 de kilometri la oră, agenţii fiind nevoiţi să-l urmărească în trafic pentru că a refuzat să oprească la semnale.

Şoferul a fost depistat în timpul unei acţiuni a Biroului Rutier, care monitoriza viteza de deplasare în municipiu cu aparatul radar pe bulevardul Nicolae Titulescu. „Aparatul radar a înregistrat o viteză de deplasare de 143 km/h, fiind depăşită cu 93 de km/h viteza maximă admisă pe acest tronson de drum. Întrucât autoturismul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea lui, şoferul fiind oprit pe Calea Iuliu Maniu. La volan era un tânăr de 23 de ani, din Zăbrani, testarea acestuia cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0.06 mg/l alcool pur în aerul expirat, a informat IPJ Arad. Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.900 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru 240 de zile.

Șofer sub influența alcoolului

Polițiștii din Ineu au fost sesizați, în după-amiaza zilei de 26 iulie, despre un eveniment rutier, în localitatea Seleuș. „La fața locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Seleuș, care, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi derapat, intrând în coliziune cu doi stâlpi de electricitate. În urma impactului nu au rezultat victime. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest indicând o îmbibație alcoolică de 1,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat“, a transmis IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, bărbatul fiind cercetat pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbat prins drogat la volan

Un bărbat din Iratoșu a fost depistat conducând un autoturism, în timp ce se afla sub influența unor substanțe psihoactive. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Iratoșu, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Arad. „Testarea cu aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanțe psihoactive, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate“, se arată într-o informare remisă de reprezentanții IPJ Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea de vehicule sub influența substanțelor psihoactive.

Migranți depistați în Chișineu Criș

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în orașul Chișineu Criș, patru cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. „În data de 26 iulie, în jurul orei 8.20 , poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunii au fost identificați în Chișineu Criș patru cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. „În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din  India, solicitanţi de azil în ţara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi“, a transmis Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.