Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad a fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar polițiștii au constatat că acesta avea permisul de conducere anulat.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, în ziua de 27 ianuarie, un arădean în vârstă de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe centura N-V a Aradului. „Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat din anul 2018“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar arădeanul este cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Bănuit de furt, depistat de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat, în cursul zilei de joi, pe strada Tribunul Dobra, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Arad, care corespundea semnalmentelor unei persoane căutate de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale. „În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este bănuit de un furt săvârșit în data de 25 ianuarie, din scara unui bloc situat pe strada Patria, de unde au fost sustrase o pereche de role pentru copii, o pereche de pantofi sport și trei încărcătoare de telefon mobil“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Bărbatul este cercetat de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale pentru săvârșirea infracțiunii de furt, în vederea recuperării prejudiciului și luării măsurilor legale.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 70.000 de lei. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 27 ianuarie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 2.352 de persoane, au fost verificate 68 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 23 de mijloace de transport în comun/persoane. Uu fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind obligativitatea purtării măștii de protecție. „Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm arădenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poate masca de protecție și să evite, pe cât se poate, aglomerația“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.