Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii au emis, într-o singură zi, ordine de protecție pe numele a patru bărbați din Arad, Sântana, Răpsig și Buteni, aceștia fiind cercetați penal pentru violență în familie.

Conform IPJ Arad, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au emis un ordin de protecție pe numele unui bărbat de 45 de ani, din Arad, care și-ar fi amenințat soția cu acte de violență. Totodată, la Sântana, o femeie ar fi fost amenințată cu acte de violență de fostul concubin, în vârstă de 40 de ani, în după-amiaza zilei de 20 decembrie. Pe numele unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Răspsig, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, după ce și-ar fi lovit cu pumnii în zona feței și amenințat concubina. În localitatea Buteni, un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, pe fondul consumului de alcool, și-ar fi agresat și amenințat cu moartea tatăl. „Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru violență în familie“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Conflict într-un bloc din Arad

Un tânăr din municipiul Arad este cercetat penal, după ce distrus ușa unui apartament și sistemul de închidere de la un alt apartament din blocul în care locuia. „Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale cercetează un tânăr de 27 de ani, din Arad, care, în după-amiaza zilei de 20 decembrie, prin utilizarea unei răngi de fier, ar fi distrus ușa unui apartament și sistemul de închidere al ușii altui apartament, amândouă situate pe strada Inului, din municipiu. Bărbatul ar fi avut conflicte mai vechi cu locatarii celor două apartamente“, se arată într-o informare remisă, marți, de Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, prin aceste fapte, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere.

Nu a respectat măsura carantinării

Un bărbat din orașul Sântana este cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, el fiind depistat pe stradă, consumând băuturi alcoolice, deși trebuia să fie în carantină la domiciliu. „Polițiștii din Sântana cercetează un bărbat de 39 de ani, din acest oraș, care nu a respectat măsura carantinării, dispusă de autorități în cazul său, pentru perioada 14 – 27 decembrie. Bărbatul a fost depistat pe stradă, în timp ce consuma băuturi alcoolice cu alte persoane“, au transmis, marți, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Potrivit oamenilor legii, pe numele bărbatului din Sântana a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Migranți depistați la PTF Curtici

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat doi bărbați din Maroc și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, unul folosind un document care aparţinea altei persoane, iar celălalt fără documente. Cei doi erau pasageri în trenul care circulă pe relația Arad – Lokoshaza (Ungaria), iar unul dintre ei nu a prezentat niciun document pentru trecerea frontierei. Celălalt s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile din Albania. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul albanez există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care i-a fost întreruptă călătoria. Având în vedere aspectele constatate cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Maroc și Algeria. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.