Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul Pecica este cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au găsit la domiciul său două pistoale neletale și muniția aferentă.

Într-o informare remisă luni, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad se arată că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în aplicare, la data de 11 septembrie, două mandate de percheziție, la domiciliul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, din orașul Pecica. „În timpul efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor două pistoale neletale și muniția aferentă. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, se precizează în informarea remisă de IPJ Arad.

Nu a oprit la semnalele polițiștilor

Un tânăr care nu a oprit autoturismul la semnalele polițiștilor a fost oprit, ulterior, în trafic, iar oamenii legii au constatat că acesta nu deține permis de conducere. Conform IPJ Arad, polițiștii din Șiria au depistat, la data de 10 septembrie, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din această comună, care conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie. „Tânărul nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia pornind în urmărirea lui, iar la scurt timp a fost oprit pe strada Tudor Vladimirescu din Șiria. În urma verificărilor a reieșit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Acțiune pe linia sistemelor de securitate

Polițiștii au aplicat trei de amenzi în urma unor controale efectuate la obiective și agenți de securitate din municipiul Arad și orașul Curtici. „În ziua de 12 septembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pe linia verificării sistemelor de securitate pe raza localităților Arad și Curtici. În timpul activităților desfășurate au fost verificate 11 obiective și 21 de agenți de securitate, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.200 de lei, în baza legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor“, se precizează într-o informare remisă, luni de IPJ Arad. Conform sursei citate, aceste acțiuni au caracter permanent.

Autoturism căutat de autorităţile din Italia

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit un autoturism Land Rover, model Range Rover Sport, în valoare de 8.200 de euro, căutat de autorităţile din Italia. Mașină a fost depistată când la punctul de trecere a frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea o autoutilitară Fiat, de care era atașată o remorcă pe care se afla autoturismul Land Rover. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autovehiculul de pe remorcă figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Autoturismul, în valoare de 8.200 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.