Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat șapte persoane din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunse în două automarfare.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc și un român, la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diferite produse și profile metalice pentru  societăți din Cehia și Belgia. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra celor două mijloace de transport, iar în compartimentele pentru marfă al acestora au fost descoperiţi ascunşi șapte cetăţeni străini. Aceștia au fost preluați și transportași la sediul Sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

A încălcat ordinul de protecție

Un bărbat din municipiul Arad este cercetat penal pentru violare de domiciliu și încălcarea ordinului de protecție. Conform informațiilor transmise, marți, de IPJ Arad, polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au fost sesizați, în seara zilei de 6 septembrie, despre faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Arad, fiind sub influența alcoolului, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Arad, în luna august, deplasându-se la locuința soției sale. „Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, în vederea luării unei măsuri preventive, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și încălcarea ordinului de protecție“, a informat IPJ Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore, au fost aplicate peste 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei. Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 6 septembrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 568 persoane, au fost verificate 58 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 28 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.