Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din orașul Sântana este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu, polițiștii stabilind că este plecat în Germania.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, marți, că polițiștii din Sântana cercetează un tânăr în vârstă de 27 de ani, din acest oraș, care avea instituită asupra sa măsura izolării la domiciliu. Conform oamenilor legii, în urma verificării tânărului, în cursul zilei de 30 august, s-a constat că acesta este plecat în Germania. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor“, se precizează într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din Ineu, care și-a agresat soția, a fost amendat deoarece când a fost dus la sediul Poliție din acest oraș a devenit recalcitrant. Într-un comunicat de presă remis, marți, de IPJ Arad se arată că polițiștii din Ineu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din acest oraș, care, în seara zilei de 30 august, aflându-se în stare vădită de ebrietate și-ar fi agresat soția. „De asemenea, acesta a fost condus la sediul Poliției unde a fost recalcitrant, adresând injurii și amenințări. Bărbatul a fost sancționat contravențional în baza Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din Pâncota au depistat, în noaptea de 30/31 august, un tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism pe strada Câmpiei din acest oraș. În urma testării cu aparatul etilotest a tânărului a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost transportat la spital în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru infractiunea de conducere sub influența alcoolului. Polițiștii din Șiria au depistat, în seara zilei de 30 august, un bărbat de 53 de ani, din Pâncota, care nu a respectat culoarea roșie a unui semafor din localitatea Mâsca. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Totodată, bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 30 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 565 de persoane, au fost verificate 49 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 14 de mijloace de transport în comun/persoane. Conform IPJ Arad, au fost aplicate 4 avertismente, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.