Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și unul care se afla la volanul unui vehicul neînmatriculat și fără permis de conducere au fost depistați de polițiștii arădeni.

Conform IPJ Arad, polițiștii din Vladimirescu cercetează un bărbat de 44 de ani, din județul Maramureș, care, în seara zilei de 26 august, a condus un autoturism în localitatea Vladimirescu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat în Șofronea, pe DJ 709/B, un arădean de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul condus nu este înmatriculat. Cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Coloane de maşini la ieşirea din ţară

Punctele de trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II erau aglomerate, vineri, pe sensul de ieşire din ţară, unde s-au format coloane de maşini şi călătorii aşteaptă cel puţin două ore pentru controlul documentelor. Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II au fost deschise opt artere de control pentru traficul uşor, dar se aşteaptă 120 de minute. La Nădlac I sunt deschise patru artere de ieşire pentru călători şi se aşteaptă tot 120 de minute. Aplicaţia informează că se înregistrează un „număr foarte mare de persoane şi mijloace de transport prezentate la control pe sensul de ieşire“. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că mulţi români care lucrează în străinătate şi au venit în vacanţă la familii se întorc în statele în care sunt angajaţi. Totodată, numeroşi români pleacă în excursii în străinătate.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 26 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 560 de persoane, au fost verificate 53 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 28 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din Arad au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. „Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată, a fost reținut un permis de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, se arată într-o informare remisă, vineri, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.