Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care oferea spre vânzare o armă neletală, supusă autorizării, a fost depistat de polițiști în Piața Obor din municipiul Arad.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în cadrul unei acțiuni în Piața Obor, un timișorean în vârstă de 28 de ani, în timp ce oferea spre comercializare o armă neletală, din categoria celor supuse autorizării. „În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul nu este autorizat pentru deținerea, portul sau folosirea vreunui tip de armă. Arma a fost ridicată în vederea confiscării, fiind continuate cercetările pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane de camioane s-au format, luni, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, după ce ţara vecină a impus restricţii de circulaţie timp de trei zile pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, deşi au fost deschise şase artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, de trei ori mai multe decât în zilele obişnuite, şoferii aşteaptau în coloană formată pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri. Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aştepta pentru efectuarea formalităţilor de ieşire cel puţin 180 de minute. Site-ul a informat că traficul este intens şi se înregistrează un „număr foarte mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară“. Aglomeraţia s-a înregistrat în condiţiile în care vineri, sâmbătă şi duminică nu s-a putut intra cu vehicule mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei, pe timpul zilei.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică au depistat în Arad, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat de 51 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Andrei Șaguna din municipiu, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Un tânăr de 29 de ani, din Conop, a fost depistat de polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin în timp ce conducea un moped neînregistrat pe D.N. 7, în localitatea Căpruța. În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Un tânăr de 19 ani, din Ineu, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Migranţi prinşi când încercau să treacă graniţa

Cinci migranţi din Egipt, Tunisia şi Albania au fost prinşi când încercau să treacă pe jos frontiera în Ungaria, prin judeţul Arad. Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Tunisia şi Albania, cu vârste cuprinse între de 23 şi 28 de ani. În zona Vărşand, poliţiştii de frontieră au prin, în apropierea liniei de frontieră, un bărbat care mergea pe câmp cu intenţia de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că este cetăţean din Egipt, în vârstă de 26 de ani. În ambele cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.