Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane sunt cercetate penal, pentru că au săvârșit diverse infracțiuni.

Conform IPJ Arad, polițiștii au identificat un tânăr de 19 ani, din Arad, care, în 22 iulie, a pătruns în incinta unui birou dintr-un liceu arădean, de unde ar fi sustras un telefon mobil. Un alt arădean, de 35 de ani, este cercetat de polițiști pentru furt. Acesta, în noaptea de 7/8 august, a sustras un telefon mobil dintr-un local din zona UTA din municipiu. În ambele cauze, prejudiciul a fost recuperat și returnat proprietarilor, în cauză fiind continuate cercetările pentru furt. De asemenea, polițiștii au identificat un tânăr de 23 de ani, din Arad, care, în ziua de 9 august, a distrus sistemul electric al parcării unui bloc de pe strada Predeal. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere. Polițiștii au mai identificat un bărbat, de 29 de ani, din Nădab, care, în noaptea de 12/13 august, a sustras 352 de kilograme de fire electrice de cupru dintr-o societate comercială din Nădab, pe care, cu ajutorul unui bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate, l-ar fi încărcat într-un autoturism, urmând să-l comercializeze. Prejudiciul a fost returnat societății comerciale, cei doi bărbați fiind cercetați pentru furt calificat.

Acțiune a polițiștilor, la Lipova

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei din Lipova, au desfășurat o acțiune pe raza acestui oraș, a localităților învecinate și pe D.N. 7. Acțiunea a vizat respectarea legislației rutiere, a transporturilor de material lemnos și a normelor de conviețuire socială. „Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.600 de lei, dintre care 27 pentru nerespectarea legislației rutiere, fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare“, a informat IPJ Arad. Polițiștii au verificat 28 de transporturi de lemne, fiind aplicată o sancțiune contravențională conform Legii 171/2010 și au fost confiscați 5 metri cubi de material lemos. De asemenea, 4 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991 R, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. Aceste acțiuni se desfășoară permanent, în municipiul și județul Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

În cursul zilei de 12 august, polițiștii din Sântana au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe D.J. 792/C, între Sântana și Caporal Alexa. „La fața locului s-a constatat că un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din Măderat, a intrat în coliziune cu un buldoexcavator, condus de un bărbat de 43 de ani, din Arad. În urma evenimentului rutier, trei persoane, din autoturism, au fost transporate la spital pentru investigații medicale de specialitate, testarea cu aparatul alcooltest a conducătorilor de autovehicule indicând că șoferul buldoexcavatorului a consumat alcool, având o valoare de 0,81 mg./l. alcool pur în aerul expirat“, a transmis IPJ Arad. În orașul Nădlac, un bărbat de 52 de ani, din județul Bihor, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 7. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,99 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Un bărbat de 47 de ani, din Felnac, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism în localitate, fără a deține permis de conducere și cu valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din anul 2020. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În zilele de 11 și 12 august, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 900 de persoane, au fost verificate 115 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 69 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 9 sacțiuni contravenționale în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.