Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Numărul faptelor penale săvârşite în şcolile din judeţul Arad s-a redus la o treime în anul de studiu 2020 – 2021 faţă de anul anterior, conform unui raport publicat de Prefectura Arad.

Raportul a fost întocmit de Inspectoratul de Poliţie al Județului Arad şi se referă la infracţiunile comise în mediul şcolar preuniversitar, în incinta şcolilor, fiind prezentat în şedinţa Colegiului Prefectural. Cifrele înregistrate au fost influenţate de faptul că în anul şcolar 2020-2021 elevii au învăţat online o bună parte din perioada de studii şi nu au mers efectiv la cursuri în şcoli. Potrivit documentului, în anul şcolar 2020 – 2021 au fost înregistrate opt infracţiuni, dintre care şase sunt de lovire sau alte violenţe, iar două sunt furturi. Şase dintre fapte au fost înregistrate în şcoli din mediul urban, iar pe categorii de şcoli, cinci infracţiuni sunt din licee (un furt şi patru loviri sau alte violenţe), iar trei sunt din şcoli generale. Raportul arată că o singură infracţiune s-a comis într-o şcoală care are pază umană şi sistem de supraveghere video. Comparativ cu anii anteriori, situaţia este mult mai bună. IPJ precizează că în anii şcolari 2017 – 2018, 2018 – 2019 şi 2019 – 2020 au fost înregistrate de trei ori mai multe fapte penale, iar în anul şcolar 2015 – 2016 au fost 30 de infracţiuni în şcoli, adică de aproape patru ori mai multe. În marea majoritate a cazurilor a fost vorba de bătăi între elevi sau furturi.

Reținut pentru tâlhărie

Un tânăr din municipiul Arad a fost reținut de polițiștii, fiind acuzat că a agresat un agent de pază, după ce a fost surprins că a furat o ladă frigorifică dintr-un magazin. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost identificat de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. „Din cercetări a reieșit că acesta, în dimineața zilei de 30 iulie, după ce ar fi sustras o ladă frigorifică dintr-un supermarket de pe str. Aurel Ardelean din municipiu, ar fi fost surprins de agentul de pază, pe care l-ar fi lovit cu pumnul în zona feței, iar apoi ar fi fugit de la fața locului, transportând bunul furat cu o bicicletă“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar magistrații Judecătoriei Arad au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Infracțiuni în trafic

Polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu au fost sesizați, în seara zilei de 31 iulie, despre un eveniment rutier fără victime, în localitatea Bocsig, pe D.J. 792/A. La fața locului, a fost identificat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Chișlaca, care, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Craiva, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând într-un șanț. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, un tânăr de 23 de ani, din Chișineu-Criș, a fost depistat în trafic, în Șepreuș, în timp ce conducea un autoturism, iar la solicitarea polițiștilor nu a putut prezenta permisul de conducere. Verificările efectuate au stabilit că tânărul nu are dreptul de a conduce. „Cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere“, se au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Sirieni ascunşi într-un TIR

Nouă sirieni au fost descoperiţi la frontiera cu Ungaria, într-un TIR încărcat cu mobilă care urma să plece în Austria, şoferul român fiind cercetat pentru trafic de migranţi. TIR-ul urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, iar în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit. În interiorul remorcii, au fost descoperiţi, ascunşi printre mobila transportată, nouă cetăţeni străini. „Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, în cazul migranţilor sirieni, şi pentru trafic de migranţi, în cazul şoferului român.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.