Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un arădean este cercetat penal pentru că a înșelat o persoană din orașul Pecica, cu suma de 1.500 de lei.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii din Pecica au fost sesizați, în după-amiaza zilei de 27 iulie, despre un bărbat care ar fi abordat o persoană în acest oraș, și, sub pretextul schimbării unei sume mari de bani în bancnote mai mici, a înșelat persoana în cauză cu 1.500 de lei. „În urma verificărilor efectuate a fost identificat cel bănuit de săvârșirea faptei, un bărbat de 34 de ani, din Arad. În acest caz urmează să fie luate măsurile legale în vederea recuperării prejudiciului și tragerea la răspundere penală, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Furt calificat, la Șiria

Polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Șiria, care, în ziua de 24 iulie, prin forțarea ușii de acces, a pătruns într-o societate comercială din această localitate, de unde a sustras o drujbă, un compresor, o autofilenată, o trotinetă electrică și o bicicletă de damă. Valoare totală a bunurilor sustrase este de aproximativ 10.000 de lei. Conform oamenilor legii, aproape toate bunurile sustrase au fost recuperate, celelalte fiind recuperate de la persoanele cărora tânărul le-a vândut. „Cercetările în acest caz continuă într-un dosar penal pentru furt calificat, în vederea recuperării integrale a prejudiciului și luarea măsurilor legale care se impun“, au precizat, miercuri, reprezentanții IPJ Arad.

Incendiu la un tractor

Un tractor a luat foc, marți, în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren din zona localității arădene Iratoșu. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Detașamentul Arad. Conform ISU Arad, la sosirea echipajului de stingere, utilajul agricol ardea generalizat, acesta luând foc în timpul mersului. „Incendiul a fost stins în aproximativ 45 de minute, fără a se înregistra victime sau alte pagube“, au precizat reprezentanții ISU Arad. Conform sursei citate, cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit la instalația electrică a tractorului.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Într-un interval de 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 100 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase tot atâtea certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.