Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cadavrul femeii în vârstă de 47 de ani, care s-a aruncat, miercuri seara, în râul Mureș, în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv, a fost găsit de un echipaj de căutare de la Detașamentul de Pompieri Arad.

ISU Arad a informat că, vineri, în jurul orei 20.30, un echipaj de căutare al Detașamentului Arad s-a deplasat pe râul Mureș, în amonte de orașul Pecica, la sesizarea unei persoane care a văzut pe suprafața apei un cadavru. Cadavrul a fost recuperat de pompierii militari și predat celor de la Serviciul de Medicină Legală. Polițiștii au fost sesizați, joi, în jurul orei 13.30, prin apel la 112, de un bărbat, despre faptul că, miercuri seară, prietena lui ar fi sărit în râul Mureș. „Din primele verificări a reieșit că, în seara zilei de 14 iulie, cei doi ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureș“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Bărbat mușcat de vulpe

Un bărbat din județul Hunedoara, care a fost mușcat de o vulpe, a fost transferat la Spitalul Județean Arad, deoarece la primul spital în care a fost internat nu exista serul necesar în cazul unei astfel de mușcături. Bărbatul are 43 de ani și a ajuns la Spitalul Județean Arad prin transfer de la Spitalul Municipal Vulcan, cu o plagă la nivelul gambei drepte prin mușcătură de vulpe. „Pacientul a necesitat transferul la Arad deoarece în spitalul din județul vecin, și nici în alte spitale la care medicul de gardă a apelat, nu exista serul FAVIRAB – imuno-globulină specifică – necesar în cazul mușcăturii de vulpe. În prezent pacientul este în stare stabilă, conștient, cooperant și va rămâne internat câteva zile pentru supraveghere medicală“ a precizat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad. După ce ajuns la Arad, în Unitatea Primire Urgențe, unde i s-au efectuat primele investigații, bărbatul a fost internat în Compartimentul Boli Infecțioase II.

Incendii la utilaje agricole

Pompierii un intervenit, în ultimele două săptămâni, pentru stingerea unor incendii care au izbucnit la utilaje, pe terenuri agricole din județul Arad. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad, în primele 15 zile ale lunii iulie, subunitățile ISU au intervenit pentru stingerea unui număr de patru utilaje agricole, toate în timp ce recoltau. „Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost scurtcircuit la instalațiile electrice ale utilajelor sau radiația termică“, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Arad. Reprezentanții instituției au mai precizat că, în cele patru cazuri, incendiile s-au propagat și la culturile agricole.

Opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit șase cetățeni afro-asiatici care încercau să treacă ilegal frontiera. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 50 de metri față de linia de frontieră, două persoane care nu-și justificau prezența în zonă. Acestea au fost conduse la sediul Sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Algeria și Tunisia, având vârsta de 24, respectiv 36 de ani, şi încercau să treacă ilegal frontiera in Ungaria. De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, polițiștii de frontieră au depistat, ascunşi în două automarfare încărcate cu diverse bunuri, conduse de un cetățean român și un bulgar, patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani. În ambele cazuri, cetăţenii străini erau solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă ilegal în state din Vestul Europei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.