Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu reprezentați ai Registrului Auto Român, au desfășurat miercuri, în intervalul orar 22.00 – 1.00, pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad, o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice, respectiv pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

„În timpul activității au fost verificate 82 de autoturisme și 87 de persoane, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002, în valoare totală de 4.060 de lei. De asemenea, au fost reținute patru certificate de înmatriculare, pentru montarea unor lumini de altă culoare și intensitate și pentru lipsa unor elemente din caroseria și a fost reținut un permis de conducere pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului. Aceste acțiuni au caracter permanent“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Tânăr cu documentele altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un tânăr din România, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document care aparţinea altei persoane. Tânărul călătoriea ca pasager într-un autoturism și s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. „În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetăţean român și are vârsta de 17 ani. Minorului nu i s-a permis ieșirea din țară, iar în cauză se efectuează cercetări urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale“, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

La volan fără permise de conducere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier cercetează un bărbat de 32 de ani, din Șiria, care, la data de 7 iulie, a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu din aceeași localitate, iar la intersecția cu strada Ștefan cel Mare a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 51 de ani, din Șiria. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a pasagerei din dreapta, din autoturism. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul de 32 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea fără permis. Tot fără permis de conducere a mai fost depistat de polițiști un adolescent de 14 ani, care a condus un autoturism pe str. Bârsei din municipiul Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea fără permis și furt în scop de folosință.

Depistat cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat un cetăţean bulgar care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals. Bulgar, în vârstă de 36 de ani, era la volanul unui autoturism cu remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Polițiștii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru remorcă şi au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunii de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.