Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, din Buteni și Chișineu Criș, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat fizic concubinele.

IPJ Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu cercetează un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Buteni, care, la data de 6 iulie, în timp ce se afla la domiciliu, a lovit-o cu palma peste față și ar fi împins-o cu capul de perete pe concubina sa, în vârstă de 26 de ani. De asemenea, polițiștii cercetează un bărbat de 43 de ani, din Chișineu-Criș, care la data de 6 iulie, și-a lovit concubina cu palmele și picioarele, după care a trântit-o la pământ. „Pe numele celor doi au fost emise ordine de protecție provizorii și au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență domestică“, se precizează într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Arădean cercetat pentru furt

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din municipiul Arad, este cercetat penal pentru furt. „Polițiștii Biroului de Investigații Criminale cercetează un arădean, în vârstă de 17 ani, care, la data de 7 februarie, ar fi sustras, dintr-un imobil situat pe strada Tarafului, din municipiul Arad, un televizor și scule de lucru, cauzând un prejudiciu de 5.000 de lei“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, prejudiciul a fost parțial recuperat și restituit părții vătămate. „Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, au mai transmis, miercuri, reprezentanții IPJ Arad.

Afgani ascunşi într-un automarfar

Şapte tineri din Afganistan, ascunşi într-un automarfar, au fost depistaţi de poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, când încercau să treacă ilegal în Ungaria. Cei șapte au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, tablă din aliaje de aluminiu pe ruta România – Franţa. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, şapte cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În 6 iulie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 412 de persoane, au fost verificate 84 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 34 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.