Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Săvârșin a provocat, joi, un accident pe DN 7, la ieșirea din localitatea Vladimirescu, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere.

Din primele verificări a reieșit că bărbatul, în vârstă de 29 de ani, conducea un autoturism dinspre Arad, spre Lipova, și intrat în depășirea unei coloane de autovehicule în mers, într-o zonă cu linie continuă, iar apoi a intrat in coliziune cu un autotren care a efectuat un viraj spre stânga. Conform IPJ Arad, în urma acestui eveniment rutier au rezultat exclusiv pagube materiale. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. „Bărbatului de 29 de ani i-a fost reținut permisul de conducere, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor în care s-a produs evenimentul rutier“, a informat IPJ Arad.

Transportul de marfă, verificat de polițiști

În ziua de 29 iunie, în intervalul orar 8.00 – 22.00, poliţiştii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare a legalității transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. În timpul activităţilor desfăşurate au fost verificate 148 de autovehicule, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de de 55.190 de lei, dintre care 102 sancțiuni în baza O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 sancțiuni în baza O.G. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, 2 sancțiuni în baza O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 4 sancțiuni în baza H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere, 6 certificate de înmatriculare și au fost imobilizate 4 autovehicule.

Mandat de executare a pedepsei închisorii

Un bărbat din municipiul Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost dus de polițiști la penitenciar. „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații Tribunalului Timiș pe numele unui bărbat de 32 de ani, din municipiul Arad, care are de executat o pedeapsă de doi ani și 10 luni. Bărbatul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În 30 iunie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 489 de persoane, au fost verificate 71 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 38 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.