Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a fost arestat preventiv, iar altul se află în arest la domiciliu, fiind acuzaţi de furturi de catalizatoare auto, în cauză fiind recuperate 27 astfel de piese auto şi indisponibilizată suma de 10.000 de euro.

Potrivit IPJ Alba, la data de 10 iunie, poliţiştii din Cugir, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au reuşit identificarea unui bărbat de 30 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, care este bănuit de săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Acesta a fost depistat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, în timp ce încerca să părăsească ţara cu un autoturism în care se aflau catalizatoare auto, pentru care nu a putut prezenta documente legale şi în legătură cu care exista suspiciunea că provin din furturi, o parte fiind săvârşite pe raza oraşului Cugir, de doi tineri de 18 şi 23 de ani, din oraş. Cu ocazia percheziţiei efectuate de poliţiştii din Cugir, deplasaţi la Nădlac, în autoturism au fost identificate 27 de catalizatoare auto. Asupra bărbatului care încerca să le scoată din ţară a fost găsită şi suma de 10.000 de euro, care a fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, arată sursa citată.

87 de intervenții, dintre care 4 la incendii

Subunitățile ISU Arad au executat, la sfârșitul săptămânii trecute, 87 misiuni de intervenție, 81 misiuni de acordare a asistenței medicale de tip SMURD, 4 incendii, o decontaminare, o misiune la o tentativă de suicid și o misiune de căutare-salvare a unei persoane înecate în râul Crișul Alb, în zona orașului Sebiș. Dintre cele 4 incendii, două s-au manifestat la case de locuit în localitățile Covăsânț și Secaci. În localitatea Covăsânț a intervenit un echipaj de stingere de la Punctul de Lucru Vladimirescu al Detașamentului de Pompieri Arad. În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperis, pe o suprafață de aproximativ 300 mp, favorizat de prezența materialului combustibil din podul casei (porumb boabe și material lemnos). Incendiul a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la celelalte încăperi și a fost lichidat după aproape două ore. Cauza probabilă a incendiului este un coș de evacuare a fumului neizolat corespunzător de la o sobă de gătit. Pompierii din Ineu au intervenit cu două autospeciale de stingere în localitatea Secaci, tot la o locuință particulară. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent în podul construcției, cu posibilitatea de propagare la alte imobile. Incendiul nu s-a soldat cu victime și a fost localizat în limitele găsite. A ars întreg acoperișul pe aproximativ 250 mp. Cauza probabilă a incendiului este un coș neizolat și amplasat necorespunzător.

Hoți prinși în flagrant delict de polițiști

Polițiștii din comuna Șiria cercetează doi bărbați, de 70 respectiv, 40 de ani, din orașul Pâncota, care, la data de 11 iunie, ar fi sustras din incinta Mănăstirii Feredeu o bicicletă. Conform IPJ Arad, în noaptea de 11/12 iunie, cei doi ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curte, ulterior spărgând și geamul ușii de acces, cu intenția de a sustrage bunuri. Polițiștii i-au depistat pe cei doi în flagrant delict într-o anexă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii situații de fapt, cei doi bărbați fiind bănuiți și de alte furturi din localitatea Pâncota. De asemenea, tot în flagrant delict a fost depistat de polițiști un arădean de 25 de ani, care, la data de 13 iunie, ar fi sustras din Piața Obor produse de îmbrăcăminte în valoare de 280 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Ordine de protecție provizorii eliberate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică cercetează un arădean în vârstă de 46 de ani, care, la data de 11 iunie, în timp ce se afla la domiciliu, și-ar fi agresat fizic soția, lovind-o cu cu palma peste față. În cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență domestică. De asemenea, polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 36 de ani, din localitatea Livada, care, la data de 12 iunie, ar fi manifestat un comportament obsesiv față de fosta concubină, urmărind-o și creându-i o stare de temere. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență domestică.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.