Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Arad au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor fiscale în domeniul produselor accizabile.

Biroul de Presă al IPJ Arad a informat că, în timpul activităților desfășurate, a fost depistată, într-o societate comercială de pe strada Ștefan cel Mare din municipiu, o femeie care deținea în vederea comercializării 60 de pachete de țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. „Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, pe numele femeii fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, a informat IPJ Arad.

Cercetat pentru un furt

Un tânăr care este bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuință a fost identificat și este cercetat de polițiștii din orașul arădean Curtici. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada ianuarie – februarie, tânărul, în vârstă de 19 ani, din Macea, ar fi pătruns prin efracție într-un imobil de pe raza localității Sînmartin, de unde ar fi sustras o ladă frigorifică și o mașină de spălat rufe, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500 de lei. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii lui activități infracționale.

Urmărit reținut la frontieră

Un român pe numele căruia autorităţile franceze aveau emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea unor infracţiuni economice şi pentru furt a fost depistat de poliţiştii de frontieră arădeni. Mircea B., în vârstă de 49 de ani, din Dolj, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis de autorităţile franceze un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi pentru furt. Bărbatul în cauză a fost predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Polițiștii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 27 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 129 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.