Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad a fost depistat în flagrant delict în timp ce sustrăgea bani și diverse bunuri din autoturisme parcate pe raza comunei Fântânele.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, a fost depistat, miercuri dimineață, în timp ce sustragea suma de 890 de lei și mai multe bunuri, din autoturisme. „Din cercetări, a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – 19 mai 2021, bărbatul ar fi săvârșit 13 furturi din autoturisme neasigurate, parcate în fața sau în curtea imobilelor din localitățile Vladimirescu, Livada și Fântânele, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei“, a informat IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, acesta fiind reținut pentru 24 de ore. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

Hoț reținut de polițiștii locali

Un echipaj din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, aflat în zona Podgoria – B-dul Iuliu Maniu, a fost solicitat de angajata unui magazin alimentar din apropiere să intervină pentru reținerea unei persoane care cauzează probleme. „În fapt, femeia cerea ajutorul polițiștilor locali după ce sesizat că un bărbat a sustras din unitatea alimentară produse, iar la interpelarea angajaților a devenit agresiv verbal, amenințându-i, totodată, pe cei din jur. La ieșirea din magazin a fost surprins cetățeanul indicat, care a continuat injuriile la adresa persoanelor de față și a polițiștilor locali. Individul a fost imobilizat, iar prejudiciul a fost recuperat“, se arată într-o informare a DGPL Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal de constatare și sancționare pentru proferarea de injurii și provocarea la scandal. De asemenea, i s-a aplicat o amendă de 300 lei + 200 lei pentru faptele săvârșite. Conform afirmațiilor proprii, individul, cu domiciliul în județul Sălaj, a fost plecat în Anglia, de unde a fost expulzat pentru furt și neputând să se întoarcă a rămas să locuiască la un verișor în Arad, câștigându-și existența muncind la negru în domeniul construcțiilor. Persoana depistată a fost predată unui echipaj al Jandarmeriei Române, pentru continuarea cercetărilor privind infracțiunea de furt.

Combaterea actelor de cruzime față de animale

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, în cursul zilei de miercuri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cruzimilor față de animale. Acțiunea s-a desfășurat în localitățile Ususău, Sebiș și Moneasa din județul Arad. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii de la Protecția Animalelor au verificat condițiile în care sunt deținute și îngrijite animalele. „În urma activităților desfășurate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.500 de lei, în baza Legii 205/2004 privind protecția animalor și a O.U.G 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi“, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Migranți depistați ascunși la PTF Nădlac II 

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II Arad au depistat cinci cetăţeni din Afganistan și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranții au fost descoperiți joi dimineața, când polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de doi cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri pentru societăți din vestul Europei. În timpul efectuării controlului au fost descoperiţi, ascunşi pe osiile din spate ale semiremorcii vehiculului și în interiorul compartimentului marfă, cinci cetăţeni străini. „Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului pentru cercetări, iar urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Algeria, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.