Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie din localitatea Felnac este cercetată penal pentru distrugere, după ce, în urma unor neînțelegeri cu soțul, a aruncat vodcă pe o canapea pe care a incendiat-o, iar focul s-a extins și în altă cameră.

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, marți, că polițiștii de la Secția 1 Rurală cercetează o femeie în vârstă de 35 de ani, din Felnac. Conform datelor prezentate de polițiști, femeia, în cursul zilei de luni, pe fondul unor neînțelegeri cu soțul ar fi aruncat vodcă pe o canapea, după care ar fi incendiat-o, focul extinzându-se și în altă cameră. „Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracținii de distrugere“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Încălțăminte și haine contrafăcute, confiscate

În ultimele zile, jandarmii au desfășurat mai multe acțiuni în piețele din municipiul Arad, pentru protejarea populației față de activitățile ilicite de comerț. În timpul acțiunilor au fost depistați, în Piața Obor, doi bărbați, cu vârste de 34, respectiv 36 de ani, din Arad, care ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte și încălțăminte inscripționate cu numele unor mărci protejate, produse susceptibil a fi contrafăcute. Acestea erau expuse pe tarabe sau erau oferite spre comercializare direct din portbagajul autoturismelor. La vederea echipajelor de Jandarmerie, cei doi bărbați au încercat să-și adune repede marfa și să părăsească zona. „Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, în conformitate cu Legea nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice“, a precizat IJJ Arad. Produsele, în valoare de aproximativ 5.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Reținut de polițiști pentru furt și distrugere

Polițiștii cercetează un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Pâncota, care, în cursul nopți de 9/10 mai, ar pătruns prin escaladarea porții de acces într-un restaurant din acest oraș. Potrivit polițiștilor, bărbatul ar fi sustras două telefoane mobile, mai multe sticle de băuturi alcoolice și ar fi distrus aparatele electrocasnice, provocând un prejudiciu de 5.000 de lei. În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și distrugere, bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat magistraților cu propunerea luării unei măsuri preventive“, se precizează într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, polițiștii continuă cercetările pentru probarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Migranți ascunşi în camioane, la PTF Nădlac II

Patru migranţi din Afganistan şi Pakistan au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în două camioane care mergeau în ţări din Spaţiul Schengen şi au fost verificate în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II. Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad, camioanele erau conduse de doi români, care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru societăţi din Franţa şi Italia. Migranţii au fost găsiţi fie în remorci, fie pe osiile de sub remorci. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.