Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad este cercetat penal, după ce a distrus mai multe bunuri din camera de hotel în care a fost cazat.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii din orașul Nădlac cercetează un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul Arad. Conform polițiștilor, bărbatul, în perioada 19 – 20 aprilie, ar fi distrus bunurile existente în camera de hotel unde s-a cazat. Prejudiciul cauzat este de 4.438 de lei. „Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Deșeuri aruncate pe o stradă din Arad

Polițiștii locali din Arad au depistat o autoutilitară din care au fost descărcați și aruncați saci cu deșeuri din construcții, pe o stradă din municipiu. „Polițiștii locali aparținând Serviciului de Ordine Publică nr. 1 din cadrul DGPLA  au surprins, pe str. Câmpurilor din municipiul Arad, o autoutilitară din care erau abandonate pe domeniul public, saci cu deșeuri din construcții. Pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de legea 211/2011 – privind regimul deșeurilor, polițiștii locali au aplicat două amenzi contravenționale persoanelor surprinse că abandonau deșeurile, în cuantum de 6.000 de lei“, a informat DGPL Arad. De asemenea, s-a aplicat măsura complementară de igienizare a zonei, de către contravenienți. „În prezent, acțiunile DGPL Arad de detectare a situațiilor de transport neautorizat și deversare ilegală se desfășoară nonstop, implicând atât Biroul Protecția Mediului, cât și structurile de ordine publică și circulație“, au precizat reprezentanții DGPL Arad.

Persoane în vârstă, cercetate penal

Polițiștii din Pâncota au depistat în flagant delict, în noaptea de 20/21 aprilie, un bărbat de 70 de ani, din acest oraș, în timp ce transporta mai multe bunuri (drujbe, articole vestimentare, veselă și bunuri de uz casnic) pe bicicletă, despre proveniența cărora nu a putut oferi nicio explicație. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bunurile ar fi fost sustrase cu puțin timp în urmă, dintr-un imobil din Pâncota, unde bărbatul ar fi pătruns prin forțarea ușii de acces. Prejudiciul a fost restituit părții vătămate, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict, în 20 aprilie, un bărbat de 60 de ani, din Pecica, în timp ce sustrăgea bunuri alimentare dintr-o societate comercială.  Prejudiciul a fost recuperat și restituit societății comerciale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 20 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.255 de persoane, verificate 124 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 26 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.500 de lei, 75 dintre acestea pentru nepurtarea măștii de protecție, iar celelalte pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.