Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din comuna arădeană Șimand este cercetat penal, după ce a achiziționat diverse produse de la un magazin, plata acestora fiind făcută cu un card pe care l-a găsit.

„Polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu cercetează un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Șimand, care, în ziua de 14 aprilie, ar fi găsit un card, cu care ar fi efectuat mai multe operațiuni, achiziționând bunuri de la o societate comercială din Tauț. Prejudiciul total este de 257 de lei“, se arată într-o informare remisă, luni de Biroul de presă al Inspectroratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Transportau țigări de contrabandă

Polițiștii de proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cuproduse accizabile. „În seara zilei de 16 aprilie au fost depistați, pe strada Șezătorii, un bărbat de 52 de ani, din Șeitin și un bărbat de 38 de ani, din Semlac, în timp ce transportau într-un autoturism 9.000 de țigarete (450 de pachete) netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă“, au informat, luni, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Oamenii legii au mai precizat că țigarările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru contrabandă.

Acțiune a polițiștilor din Sebiș

Polițiștii din Sebiș, împreună cu cei de la Secțiile Rurale 9 Sebiș și 10 Gurahonț au desfășurat, în seara zilei de 17 aprilie, o acțiune pe raza de competență a Poliției orașului Sebiș. „În timpul activităților desfășurate, în numai două ore, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.005 lei, și au fost reținute 6 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului și retrase 2 certificate de înmatriculare“, a anunțat IPJ Arad. Polițiștii au mai menționat că au mai fost întocmite două dosare de cercetare penală, pentru conducere sub influența alcoolului. „Aceste acțiuni au caracter permanent“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

A ajuns cu mașina într-un șanț

În seara zilei de 18 aprilie, polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin au fost sesizați despre producerea unui eveniement rutier, pe D.N. 7. „Verificările polițiștilor au stabilit că, un bărbat de 53 de ani, din județul Gorj, ar fi condus un autoturism pe raza localității Bătuța, unde ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând în șanțul de pe marginea șoselei. În urma evenimetului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale, testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto indicând o îmbibație alcoolică de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat“, a informat IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în cauză fiind continuate cercetările într-un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.