Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad este cercetat pentru înșelăciune de polițiștii bistrițeni, după ce a primit bani de la un tânăr pentru o piesă auto pe care nu i-a mai livrat-o.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune și efectuează cercetări în cadrul dosarului penal întocmit. „În fapt, un tânăr de 24 de ani din Negrilești a sesizat că, la data de 23 martie, a  achitat suma de 490 de lei, avans pentru o piesă auto ce urma să-i fie livrată într-un termen de 5-7 zile, însă ulterior nu a mai putut lua legătura cu reprezentantul societății comerciale. Avansul l-a depus în contul unei firme de dezmembrări din județul Arad, în urma unui anunț postat pe un site de vânzări online. A fost identificat reprezentantul acesteia, un bărbat de 65 de ani din Arad, iar polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru înșelăciune”, a informat IPJ Bistrița-Năsăud.

Internat în centrul de reeducare

Un adolescent a fost internat într-un centru educativ, după ce fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, pentru furt calificat. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, vineri, că polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au pus în executare sentința penală emisă de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui arădean de 17 ani. Conform oamenilor legii, adolescentul are de executat o pedeapsă educativă privativă de libertate, de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. „Tânărul a fost internat în Centrul Educativ Buziaș“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 15 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.802 persoane, verificate 133 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 48 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 131 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.500 de lei, dintre care 13, în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Țigări de contrabandă, confiscate

Polițiștii de la Secția 2 Rurală Arad au depistat, joi, în flagrant delict, un bărbat în vârstă de 60 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 1.380 (69 de pachete) țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. De asemenea, în Piața „Mihai Viteazul“ din municipiul Arad au fost depistați în timp ce comercializau 800 (40 de pachete) țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă ,un arădean de 42 de ani și unul de 45 de ani. „Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, se precizează într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.