Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Cuvin a fost arestat preventiv, pentru că a încercat să incendieze un autoturism.

IPJ Arad informat că polițiștii de la Secția 7 Poliție Rurală Lipova au reținut, la data de 26 martie, un bărbat de 32 de ani, din Cuvin, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de distrugere prin incendiere. „În seara zilei de 25 martie, bărbatul, în timp ce se afla pe o stradă de pe raza localității Cuvin, folosindu-se de un material textil căruia i-a dat foc, ar fi încercat să incendieze roata unui autoturism. Fiind observat de persoana vătămată, bărbatul a fugit de la fața locului, iar la scurt timp de la comiterea faptei, a fost depistat de polițiști, care l-au reținut pentru 24 de ore“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Lipova, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de distrugere prin incediere.

Control silvic la o societate comercială

O societatea comercială din localitatea Vârfuri a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru nereguli privind exploatarea materialului lemnos. „La data de 27 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei de la Secția 10 de Poliție Rurală Gurahonț și reprezentanți ai Direcției Silvice Arad, au efectuat un control la o societate comercială de exploatare și expediere a materialului lemnos, de pe raza localității Vârfuri. În urma neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, în baza Legii 171/2010, fiind dispusă, totodată, confiscarea valorică a cantității de 34 m.c. de material lemnos, din speciile fag și carpen“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Tânăr prins după ce a furat un telefon mobil

Polițiștii au reținut un tânăr din Arad, care a furat un telefon mobil din buzunarul unei persoane. Conform informațiilor transmise de IPJ Arad, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la Biroul Investigații Criminale au identificat, la data de 26 martie, un bărbat de 28 de ani, din Arad, care, la data 25 martie, în timp ce se afla pe strada Mucius Scaevola din municipiu, ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul gecii unei persoane“, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Oamenii legii au mai precizat că telefonul, în valoare de aproximativ 870 de lei, a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. „Cel în cauză este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a anunțat IPJ Arad.

COVID-19. Amenzi aplicate de polițiștii arădeni

În ziua de 28 martie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad și polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost verificate 194 de societăți comerciale, 36 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate 3.342 de persoane. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.600 de lei“, a informat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.