Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din orașul arădean Sântana a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism cu aproape 200 km/h, pe un drum județean.

„Polițiștii Serviciului Rutier au depistat, miercuri, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 792C, în afara localității Sântana, cu o viteză de 197 km/h, depășind viteza legală cu 107 km/h“, se arată într-o informare remisă presei de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei. De asemenea, tânărului i-a fost reținut permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Au tăiat și furat arbori

Polițiștii de la Secția 10 de Poliție Rurală Gurahonț cercetează un bărbat în vârstă de 64 de ani, din județul Hunedoara, care, la data de 10 martie, ar fi tăiat ilegal 18 arbori – arin și salcâm – (aproximativ 6 – 7 mc), de pe un teren privat din zona localității Hălmagiu. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, au precizat reprezentanții IPJ Arad. Totodată, polițiștii de la Secția 3 de Poliție Rurală Chișineu-Criș cercetează trei bărbați, cu vârste între 46 și 58 de ani, care, la data de 10 martie, ar fi sustras cantitatea de 1,5 m steri de arbori din specia salcâm, plantați în extravilanul localității Vărșand. „Cei trei sunt cercetați penal pentru furt“, a informat IPJ Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 10 martie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.511 persoane, verificate 155 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 34 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.500 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație.

Bărbat căutat de autorităţi

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile din România, pentru executarea unei pedepse cu închisoarea. Bărbatul, de 35 de ani, din Reșița, a fost depistat miercuri, când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 5 luni, emis din data de 9 martie 2021, pentru săvârşirea de infracțiuni contra ordinii şi siguranţei publice. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.