Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care a fost implicat într-un accident rutier pe raza municipiului Arad a fost arestat preventiv, după ce oamenii legii au stabilit că acesta avea suspendat dreptul de a conduce vehicule și era sub influența drogurilor.

În acest caz, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit un dosar de urmărire penală pe numele bărbatului, care, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, a condus pe drumuri publice din municipiul Arad un autoturism, fiind implicat într-un accident rutier. „La sosirea organelor de poliţie inculpatul a fost testat cu un etilotest care a indicat prezenţa de stupefiante în organism, dar a refuzat ulterior prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii corecte a influenţei substanţelor psihoactive. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile“, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În cursul zilei de 22 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. „În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.475 de persoane, verificate 220 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 46 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 91 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.750 lei, dintre care 4, în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Urmărit internațional, reținut de polițiști

Un bărbat din localitatea arădeană Felnac, căutat de autoritățile din Spania, a fost reținut de polițiști și introdus în arest. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiști de la Serviciul Investigații Criminale, împreună cu cei de la Postul de Poliție Felnac, au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Felnac, căutat de autoritățile judiciare din Spania, din data de 30 noiembrie 2020, pentru săvârșirea de infracțiuni de teritoriul acestui stat (trafic de droguri). „Bărbatul, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare preventivă, a fost reținut și introdus în arestul I.P.J. Arad, în vederea continuării procedurilor judiciare“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Reținut de polițiști, pentru furt calificat

Polițiștii din orașul Ineu au reținut un tânăr din Craiva, care este acuzat de furt calificat. „La data de 22 decembrie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii orașului Ineu au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 26 de ani, din Craiva, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii decembrie, acesta ar fi sustras din mai multe garaje, de pe raza localității Ineu, trei biciclete, o trotinetă electrică, articole de pescuit și produse alimentare“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate. Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Arad și urmează să fie prezentat magistraților de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.