Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism Porsche în valoare de 210.000 de lei, care era dat în căutare de către autorităţile din Germania, pentru că ar fi fost furat, a fost indisponibilizat de autorităţile de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în momentul în care un bărbat a încercat să iasă din România cu vehiculul.

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, la volan se afla un cetăţean italian în vârstă de 36 de ani, iar maşina era înmatriculată în Italia. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, şi pe cele ale autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că maşina figurează ca «bun pentru confiscare», alertă introdusă de autorităţile din Germania, în data 26 noiembrie. Bărbatul a declarat că a cumpărat autoturismul de la o firmă din Italia, susţinând că nu ştia că se afla în atenţia autorităţilor şi că ar fi fost furat. Autoturismul, în valoare de 210.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru infracţiunea de tăinuire.

A înțepat cauciucurile mai multor vehicule

Un adolescent este cercetat pentru distrugere, după ce a înțepat anvelopele mai multor autovehicule parcate în municipiul Arad. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, vineri, că polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale cercetează un minor, în vârstă de 15 ani, care, în seara zilei de 10 decembrie, a distrus prin înțepare anvelopele unui autoturism și ale unei autoutilitare parcate pe Calea Bodrogului. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că același tânăr ar mai fi distrus prin înțepare anvelopele altor 7 autovehicule parcate în aceeași zonă, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal pentru distrugere“, se arată într-o informare a IPJ Arad.

Depistat în timp ce comercializa petarde

Polițiștii de proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat în zona unei piețe din municipiul Arad, în ziua de 10 decembrie, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Arad, în timp ce comercializa fără drept 48 de pachete cu petarde, baterii și artificii de mai multe dimensiuni și mărci, în valoare de aproximativ 2.800 de lei. „Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni pirotehnice, fără drept“, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În cursul zilei de 10 decembrie, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.397 de persoane, verificate 153 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 51 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.000 lei, dintre care 11, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.