Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Nouă tineri din Turcia au fost depistați în trei maşini care circulau foarte aproape de frontiera cu Ungaria, în zona Nădlac, iar când au fost opriți în trafic de poliţiştii de frontieră arădeni, nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac desfăşurau o acţiune de prevenţie a migraţiei ilegale, când au oprit în trafic, pentru verificări, cele trei maşini care circulau aproape de graniţă. În autoturisme se aflau ca pasageri nouă cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Având suspiciuni cu privire la scopul real al prezenţei în apropierea graniţei cu Ungaria, aceştia au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între de 18 şi 24 de ani. Autorităţile cred că tinerii turci intenţionau să treacă fraudulos în Spaţiul Schengen, astfel că se continuă cercetările, iar migranţii ar putea fi acuzaţi de tentativă de trecere ilegală frontierei de stat.

Peste 400 de misiuni executate de jandarmi

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, săptămâna trecută, în executarea a 415 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale. „Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru aceste contravenții au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.200 lei“, a informat IJJ Arad. Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul a trei infracțiuni constatate independent, iar în timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte, au acordat sprijin la constatarea a 10 infracțiuni.

Urmărit național, depistat la Arad

Un bărbat care avea de executat o pedeapsă cu închisoarea a fost depistat de polițiști, pe raza municipiului Arad. Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat, în cursul zilei de luni, în Piața Catedralei din municipiu, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Baia Mare, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Baia Mare au emis, la data de 7 iulie, un mandat de executare a pedepsei închisorii de 180 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Au furat de la o stână din județ

Doi tineri sunt cercetați de polițiști, după au furat diverse bunuri de la o stână din județul Arad. „Polițiștii de la Secția 1 Rurală au identificat doi tineri, de 20 și 26 de ani, din Mănăștur, care, în noaptea de 13/14 septembrie, ar fi sustras de la o stână de pe raza localității Andrei Șaguna o drujbă, o mașină de găurit, un polizor unghiular și alte unelte și scule electrice, în valoare de aproximativ 2.500 de lei“, se arată într-o informare remisă de Biroul de Presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, cei doi tineri din Mănăștur sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.