Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat cinci persoane, cetăţeni sirieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu ajutorul unui cetăţean român.

Migranții au fost depistați, joi seară, după ce poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism Citroen, condus de cetăţeanul român C.R., în vârstă de 22 de ani. În autoturismul oprit pentru control se mai aflau cinci cetăţeni care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei cinci, patru bărbaţi și un minor, sunt cetăţeni din Siria. Adulții au vârste cuprinse între 24 şi 31 ani, iar minorul are 17 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul autoturismului, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

Cercetat pentru contrabandă

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit că ar fi transportat 10.000 de pachete de țigări de contrabandă, a fost reținut de polițiștii arădeni. Conform IPJ Arad, la data de 2 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva – Nădlac au depistat în flagrant delict un bărbat, în timp ce ar fi transportat cu o autoutilitară țigări netimbrate, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă. „Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au indisponibilizat întreaga cantitate de țigări, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost introdus în arestul IPJ Arad, iar la data de 3 septembrie, polițiștii l-au prezentat magistraților de la Judecătoria Arad. Față de acesta a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Mandat de executare a pedepsei

Polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat din localitatea arădeană Șepreuș. „La data de 3 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei de la Poliția orașului Chișineu-Criș au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei, împotriva unui bărbat de 34 de ani, din Sepreuș. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Chișineu-Criș la o pedeapsă de doi ani și 10 luni închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Arad.

Depistată ascunsă într-un autoturism

O femeie din Siria care încerca să iasă ilegal din ţară a fost depistată ascunsă în portbagajul unui autoturism, la PTF Nădlac II. „În data de 3 septembrie, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul sirian H.M., în vârstă de 50 ani, care conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind astfel, ascunsă în portbagajul autoturismului, o persoană de sex feminin. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia în cauză este cetățean din Siria, are 19 de ani şi este solicitant de azil în România. Aceasta a declarat că intenţiona să ajungă în Vestul Europei“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.