Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei cetățeni români, căutați de autoritățile din Slovacia și România, au fost depistați de polițiștii de frontieră arădeni.

Unul dintre cei trei, un bărbat de 54 de ani, din Petroșani, a fost depistat când s-a prezentat la PTF Nădlac – Nagylak, pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile slovace, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra persoanei. Tot la PTF Nădlac – Nagylak, la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, a fost depistat un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani. Pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi fără permis. La PTF Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român D.G., în vârstă de 26 de ani. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Cele trei persoane au fost predate unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Societate comercială cercetată

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad au depistat în incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului, 200 cartușe cu glonț, calibru 6 mm, și 71 de articole pirotehnice, pentru care administratorul nu a prezentat documentația legală în vederea deținerii și manipulării. „În cauză a fost întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și efecturea de operațiuni pirotehnice fără drept“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad. Conform polițiștilor, bunurile deținute ilegal au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Încarcerat pentru tâlhărie și ultraj

Un bărbat din Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea, a fost încarcerat. IPJ Arad a anunțat, vineri, că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui bărbat, în vârstă de 49 de ani. Conform autorităților, bărbatul din Arad are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 4 luni, pentru tâlhărie și ultraj. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, a precizat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Contrabandă cu țigări, la Dorobanți

Polițiștii din localitatea arădeană Dorobanți au depistat în flagrant delict, în seara zilei de 23 iulie, un bărbat în vârstă de 45 de ani, în timp ce oferea spre comercializare țigarete de contrabandă, pe o stradă din localitate. Bărbatul este domiciliat  în Dorobanți, iar IPJ Arad a anunțat că în cauză a fost întocmit dosar penal. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 5.600 de țigarete netimbrate (280 de pachete).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.