Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Autoritățile arădene au continuat să aplice sancțiuni celor care nu respectă măsurile de izolare sau interdicțiile de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare.

Astfel, de duminică și până luni dimineață, polițiștii arădeni au verificat 2.077 persoane și 42 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În timpul acestor verificări au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare de 255.000 de lei. Nu au fost întocmite dosare penale. În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 40 de amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea amenzilor fiind 21.500 lei. Polițiștii locali, care au acționat cu un efectiv de 36 de cadre și 13 mijloace auto, au întocmit, în ultimele 24 de ore, 63 procese verbale de contravenție, în valoare de 18.500 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Intervenții ale ISU Arad, la sfârșitul săptămânii

Cele 7 subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, 56 misiuni de intervenție. S-a acționat pentru stingerea a patru incendii, toate de vegetație uscată, resturi vegetale și deșeuri menajere. Modul descarcerare a intervenit la un accident rutier pentru extragerea unei persoane din autoturism și au mai fost desfășurate două alte intervenții de asistență a persoanelor. Cele 9 echipaje SMURD au desfășurat 49 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență. „Cea mai dificilă misiune de stingere a incendiilor de vegetație a desfășurat-o Garda de intervenție nr. 2 Birchiș, în localitatea Chelmac, unde încercarea de curățare prin incendiere a unei pășuni lăsate nesupravegheată a provocat un incendiu într-o plantație de puiet pe locul unei foste exploatări forestiere. A fost nevoie de intervenția unui număr de 35 de persoane, pompieri, angajați ai ocolului silvic și voluntari pentru a putea fi stins incendiul. Din fericire, parcela se afla în apropierea drumului, astfel încât s-a putut interveni și cu ajutorul autospecialei de stingere“, a informat ISU Arad.

Cinci ore de aşteptare la intrarea în ţară

Persoanele care s-au prezintat la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost nevoite să aştepte, luni, în jurul prânzului, cel puţin cinci ore pentru procedurile de tranzitare, din cauza aglomeraţiei. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că aglomeraţia este cauzată de restricţiile impuse de Ungaria, care asigură un culoar verde de traversare a ţării doar pe timp de noapte. Astfel, luni dimineaţă au ajuns la graniţa română mii de persoane. „Se lucrează pe opt artere de intrare, dar se înregistrează un număr mare de autoturisme care au ajuns la PTF Nădlac II pentru tranzitare. De asemenea, aici se fac în continuare controalele sanitare care au ca scop prevenirea răspândirii COVID-19“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei. În 24 de ore, respectiv de duminică ora 8,00 până luni ora 8,00, 5.900 de persoane au intrat în România prin PTF Nădlac II, cu 2.300 de mijloace de transport. La PTF Nădlac I, unde, de asemenea, este permisă tranzitarea, se aşteaptă 30 de minute, iar controlul se face pe o arteră de intrare în ţară.

Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool

În seara zilei de 27 martie, un arădean în vârstă de 45 de ani a condus un autoturism pe strada Ștefan Tenețchi din municipiu, iar la o intersecție nu s-a asigurat corespunzător, virând la stânga. A intrat în coliziune cu o autoutilitară în ansamblu cu remorcă, rezultând exclusiv pagube metariale. „În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorilor auto a rezultat o alcoolemie de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat în cazul șoferului responsabil, acestuia fiindu-i recoltate ptobe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.