Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din localitatea arădeană Conop este cercetat penal, după ce și-a agresat fizic concubina și a amenințat-o cu moartea, pentru că ar fi intenționat să-l părăsească.

În acest caz, pe numele tânărului a fost emis și un ordin de protecție provizoriu. „Polițiștii din orașul Nădlac au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui tânăr de 25 de ani, din Conop, care, la data de 9 februarie, și-ar fi agresat concubina, lovind-o cu pumnii în zona feței și a corpului, amenințând-o cu moartea dacă l-ar fi părăsit“, se arată într-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie.

Țigări de contrabandă în Țipari

Polițiștii din Zerind, Sintea Mare și Apateu au desfășurat, luni, o acțiune pe raza acestor localități, pentru depistarea societăților comerciale care nu respectă legislația privind produsele accizabile. În timpul acțiunilor, pe raza localității Țipari a fost depistată o societate comercială, unde erau deținute, în vederea comercializării, 27.260 de țigarete (1.363 de pachete) de diferite mărci timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. „Întreaga cantitate de țigarete au fost indisponibilizată, administratorul societății fiind cercetat pentru contrabandă“, a informat IPJ Arad.

Hoți prinși de polițiștii arădeni

Patru persoane, care au furat din magazine, sunt cercetate de polițiștii din municipiul Arad. Polițiștii de la Secția 2 Micălaca au identificat un bărbat, de 30 de ani, din Timișoara, care, la data de 5 februarie, împreună cu o arădeancă de 23 de ani, ar fi sustras bunuri în valoare de 110 lei dintr-un supermarket de pe Calea Radnei. Într-un supermarket de pe strada Lucian Blaga au fost depistați doi arădeni, un bărbat de 30 de ani și o tânără de 17, în timp ce sustrăgeau bunuri în valoare de 150 de lei. Un alt arădean, de 32 de ani, a fost depistat în timp ce sustrăgea articole vestimentare dintr-un magazin de pe strada Banu Mărăcine, în valoare de 190 de lei. Toți cei în cauză sunt cercetați pentru furt.

Intervenții ale unităților ISU Arad

În perioada 14 – 17 februarie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a executat 78 de misiuni de intervenție în zona de competență. Într-un raport remis de ISU Arad se arată că s-a intervenit pentru stingerea a 4 incendii, două misiuni au fost pentru asistență persoane, iar echipajele medicale SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 72 de cazuri. „Dintre cele 4 incendii, unul s-a manifestat la vegetație uscată, iar celelalte trei la case particulare, la coșurile de fum. Din cele 72 de cazuri SMURD, la patru s-a intervenit în urma accidentelor rutiere“, se precizează în raportul ISU Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei. Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 127 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 5 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.