Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr a fost depistat, două două ori într-o zi, în timp ce conducea un autoturism, prin centrul municipiului Arad, fără a deține permis de conducere.

Conform IPJ Arad, tânărul, în vârstă de 22 de ani, este din județul Timiș și a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier. Prima dată, tânărul a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe strada Romul Veliciu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis. În aceeași zi, după câteva ore, același tânăr a mai fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier în timp ce conducea același autoturism pe Bulevardul Revoluției, pe numele acestuia fiind întocmit încă un dosar penal pentru conducere fără permis.

Autoturism căutat, depistat la Pâncota

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, pe raza orașului Pâncota, un autoturism căutat de autoritățile italiene, în valoare de aproximativ 40.000 de euro. Vehiculu se afla în posesia unui bărbat de 32 de ani, din comuna Șiria. „Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor și clarificării situației juridice“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Intervenții pe linie de protecție civilă

În anul 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a intervenit la 103 situații de urgență pe linie de protecție civilă. Astfel, s-a intervenit la 51 inundaţii, 17 intervenții au fost pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase, iar 35 au fost misiuni de asanare muniţie. În 2019, echipa pirotehnică şi ofiţerul specialist din cadrul unităţii au participat la 25 misiuni de asanare pirotehnică, în urma cărora s-au descoperit şi distrus 7 proiectile explozive de diferite calibre, două bombe aruncător, o grenadă ofensivă, o lovitură reactivă PG-7V și 92 bucăți cartușe de infanterie de diferite calibre. Echipa pirotehnică a ISU Arad a executat două misiuni de distrugere pe loc a muniției, pentru o bombă de aviație (Frumușeni) și o grenadă defensivă, în localitatea Crocna.

Cu documentul de călătorie al altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat o tânără din Palestina, în vârstă de 31 de ani, intrată legal în ţară, care a încercat să treacă frontiera folosind un document de călătorie ce aparţinea altei persoane. Femeia a fost depistată pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti Nord – Viena. La controlul de frontieră, aceasta a prezentat un paşaport eliberat de autoritățile din Suedia. Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tânăra este cetăţean din Palestina, în vârstă de 31 de ani şi a intrat legal în ţară în baza unei vize pentru studii. Aceasta a declarat că intenționa să ajungă în Austria.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.