Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni au defașurat trei percheziții domiciliare pe raza localității Peregu Mic, în baza unui ordin european de anchetă.

La un imobil de pe raza acestei localități, deținut de un bărbat de 41 de ani, au fost găsite 11 proiectoare cu led, diferite scule și o canistră cu 20 de litri combustibil, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase de pe teritoriul Ungariei. Bunurile în cauză au fost predate autorităților maghiare, pentru continuarea cercetărilor. Într-un imobil deținut de un bărbat, de 32 de ani, au fost găsite 4 perechi și 13 bucăți de coarne de cerb lopătar, un corn de cerb, 79 cranii cu coarne de căprior, 11 plase de pescuit de diferite dimensiuni, două setci, 10 vârșe, 35 plumbi confecționați artizanal, un bidon de erbicid și o canistră cu 20 litri motorină. Bunurile au fost indisponibilizate. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nepredare către gestionarul fondului cinegetic a coarnelor lepădate de cervide; pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și pentru nerespectarea legislației privind protecția mediului.

Mașini furate, depistate la frontieră

Peste 50 de autovehicule furate sau căutate de autorități au fost depistate, anul trecut, la punctele de trecere a frontierei de pe raza județului Arad. Conform Poliției de Frontieră, în anul 2019, au fost descoperite în punctele de frontieră de pe raza judeţului Arad un număr de 57 autovehicule, semnalate ca fiind furate sau căutate de autorităţi. Vehiculele au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. Din documentarea asupra cazuisticii înregistrate a rezultat că cele mai multe proveneau din Italia, Germania, Franţa, dar s-au înregistrat şi cazuri din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Polonia, Suedia, Norvegia, Slovacia, Austria şi Portugalia. Cele mai multe autoturisme depistate au fost cele de lux, în special S.U.V.-uri. Șoferi care conduceau aceste vehicule erau, în mare parte, cetățeni români, urmați de ucraineni, moldoveni, maghiari și polonezi.

A încercat să fure dintr-o casă

Polițiștii au identificat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Șeitin, care, în noaptea de 26/27 ianuarie, prin escaladarea porții, ar fi pătruns în bucătăria unui imobil din Nădlac, cu intenția de a sustrage bunuri. Auzind mișcare în casă, tânărul a fugit de la locul faptei. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din Nădlac, împreună cu cei de la Secția 2 Rurală Arad, tânărul a fost depistat la câteva ore de la săvârșirea infracțiunii, pe raza localității Șeitin. „Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru tentativă de furt calificat. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a tânărului“, a informat IPJ Arad.

Intervenții ale SMURD în anul 2019

În cursul anului 2019, echipajele SMURD din județul Arad au fost solicitate în 9.509 de situații pentru acordare de asistență medicală, 8.447 (88,83%) fiind intervențiile echipajelor aparținând ISU Arad, iar 771 au fost intervenții  SMURD SVSU Nădlac (8,10%), SMURD SVSU Vinga fiind neoperativ din decembrie 2018. Cele mai semnificative cifre, în ceea ce privește intervenția SMURD, sunt: 383 accidente rutiere, dintre care 79 de intervenţii cu descarcerare și două accidente feroviare, la care au intervenit echipajele SMURD; 209 persoane aflate în stop cardio-respirator; 1.227 persoane cu traumatisme; 845 persoane cu afecțiuni cardiace, 156 de persoane cu intoxicații de diferite etiologii, 19 persoane care au suferit  arsuri; 446 transporturi inter-clinice. În total, în anul 2019, au fost asistate 9.301 de persoane, dintre care 8.216 au fost adulți și 1.085 copii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.