Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Arad a fost amendat de polițiștii locali, pentru că a aruncat deșeuri provenite din renovări pe un teren viran din cartierul Grădiște.

Arădeanul, în vârstă de 26 de ani, a fost surprins de echipajul operativ al DGPL Arad, duminică, în timp ce descărca dintr-o camionetă resturi de materiale de construcții pe un teren viran din cartierul Grădiște. Pentru fapta sa, arădeanul a fost amendat cu 3.000 de lei. „Arădenii trebuie să țină cont de faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări, încălcarea prevederilor legale cu privire la protecția mediului atrage după sine amenzi cuprinse între 3.000 – 6.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 20.000 – 40.000 lei, pentru persoanele juridice. Astfel, majorarea cuantumului sancțiunilor contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale permite polițiștilor locali aplicarea de sancțiuni contravenționale în cuantum triplat“, a informat DGPL Arad. Administrația publică locală poate aplica aceste sancțiuni prin Biroul Protecția Mediului și Serviciile Ordine Publică și Parcări din cadrul DGPL Arad.

Șoferi depistați băuți la volan

Polițiștii din cadrul IPJ Arad au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, patru bărbați care au condus autovehicule, în timp ce aflau sub influența alcoolului. Pe raza orașului Sebiș, polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un măcean, de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 709/J, pe raza localității Iratoșu. Totodată, polițiștii de la Biroul Rutier au depistat un bărbat, de 67 de ani, din Vinga, care conducea un autoturism pe strada Cetății, având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe raza municipiului, un arădean a fost depistat, pe strada Liviu Rebreanu, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale.

Intervenții ale subunităților ISU Arad

În perioada 24 – 27 ianuarie 2020, structurile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au gestionat 75  de situații de urgență. Toate subunitățile Inspectoratului au fost implicate în misiuni de intervenție, au precizat reprezentanții ISU Arad. Astfel, s-a acționat pentru stingerea a 5 incendii, 4 la anexe sau case, și unul la o remorcă încărcată cu baloți de paie. De asemenea, cele 9 echipaje SMURD, o terapie intensivă mobilă și 8 de prim-ajutor, au acordat ajutor medical în 66 de cazuri. Conform bilanțului prezentat de ISU Arad, au mai fost executate alte 4 misiuni, una de salvare animale, două de asistență persoane și una de asigurare a unor evenimente publice de amploare.

Porci fără acte, confiscați la Sântana

Polițiștii din orașul arădean Sântana au depistat, duminică, pe D.J. 797/A, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Argeș, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 21 de porci, de aproximativ 30 de kilograme fiecare, fără ca animalele să fie crotaliate. De asemenea, bărbatul nu a putut prezenta documentele sanitar-veterinare legale privind proveniența și transportul animalelor. „Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 720 de lei, conform H.G. 984/2005, la fața locului deplasându-se un reprezentant al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, care a dispus confiscarea suinelor“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.