Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul arădean Sebiș este cercetat penal, după ce și-a amenințat soacra cu acte de violență și i-a distrus telefonul mobil.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii din orașul Sebiș au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 44 de ani. Într-o informare remisă presei se arată că, bărbatul, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, și-a amenințat soacra cu acte de violență și i-a distrus telefonul mobil. „În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

A ajuns cu mașina în șanț

Polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu au depistat pe D.C. 4, pe raza localității Craiva, un autoturism ieșit de pe partea carosabilă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul ar fi fost condus de un bărbat de 31 de ani, din Chișlaca, care, fiind sub influența alcoolului, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg./l. acool pur în aerul expirat, fiind recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcolului“, a informat IPJ Arad.

Intervenții ale subunităților ISU

În perioada 3 – 6 ianuarie 2020, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au executat 53 misiuni de intervenție. Astfel, s-a intervenit pentru stingerea a 3 incendii, iar echipajele SMURD au intervenit în 48 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, au mai fost executate două alte tipuri de misiuni. „Centrul Operațional, prin Compartimentul Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat, a recepționat 5 atenționări meteorologice «Cod galben», fenomene meteorologice periculoase, acestea fiind transmise către autoritățile locale“, se preizează într-o informare transmisă de ISU Arad.

Migranți depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Nădlac, Vărşand şi Turnu au depistat şase cetăţeni străini din Irak, Siria, Palestina şi Sri Lanka, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în state din vestul Europei. Polițiștii de frontieră de la SPF Nădlac au depistat un bărbat care nu își justifica prezența în zonă și nici  vorbea limba română. Bărbatul a fost depistat în timp ce se deplasa pe jos, pe artera destinată traficului de automarfare, spre frontiera cu Ungaria, fiind oprit şi dus la cercetări. Bărbatul este Sri Lanka, are 29 de ani și este solicitant de azil în România. Poliţiştii de frontieră de la Vărşand au depistat,  la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasau pe jos, trei tineri, cetăţeni din Palestina şi Siria, având vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, toți solicitanţi de azil în Români. Alţi doi cetăţeni din Irak, în vârstă de 16, respectiv 51 de ani, au fost depistaţi la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, pe comunicaţia Turnu – Variaşu Mic.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.