Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din comuna arădeană Seleuș este cercetat penal, pentru că și-a strâns de gât soția, în timp ce se aflau la domiciliul lor.

Bărbatul este cercetat pentru violență domestică, de polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Ineu. „La data de 23 decembrie, o femeie, în vârstă de 42 de ani, din Seleuș, a reclamat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu soțul acesteia, în vârstă de 51 de ani, pe fondul unor discuții în contradictoriu, acesta ar fi strâns-o de gât cu mâinile“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. În urma evaluării riscului, a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru 5 zile, pe numele bărbatului, acesta fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Acțiune a polițiștilor arădeni

Polițiștii Municipiului Arad, împreună cu cei de la Serviciul Rutier și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat, luni, o acțiune cu scopul reducerii riscului  rutier si combaterea comerțului ilicit. În timpul activităților desfășurate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.250 de lei, după cum urmează: 37 de sancțiuni la O.U.G. 195/2002; 14 sancțiuni la Legea 12/1990; 5 sancțiuni la Legea 61/1991. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere. Au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 4.201 lei, dintre care 125 de pachete cu țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. De asemenea, a fost constatată o infracțiune la Legea 86/2006, fiind ridicate în vederea confiscarii 100 de pachete de țigări provenite din contrabandă.

Urmărit național, depistat la Ineu

În cursul zilei de luni, în urma activităților informative, polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Ineu, împreună cu cei de la Poliția Orașului Ineu, au depistat pe raza localității Șicula, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna arădeană Șimand, care era urmărit național. Conform IPJ Arad, la data de 5 august, Judecătoria Arad a emis pe numele bărbatului din Șimand un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, de un an și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, a precizat Biroul de presă al IPJ Arad.

Doi tineri, reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat doi cetăţeni din Maroc, respectiv Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge în Ungaria. Cei doi au fost depistați în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc şi Algeria, în vârstă de 28, respectiv 30 de  ani. Cei doi au declarat că intenţionau să ajungă în  Ungaria. În cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.