Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 150.000 de pachete de ţigări au fost indisponibilizate şi 10 persoane au fost reţinute, în urma a 34 de percheziţii efectuate în județele Arad și Timiș de poliţiştii de la transporturi, la persoane bănuite de contrabandă.

„La data de 17 decembrie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş şi Arad, în cadrul cercetărilor ce se efectuează într-un dosar penal de contrabandă. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3.370.000 de ţigarete de diferite mărci, 245.115 lei, 45.110 euro, 91 de litri de alcool dublu rafinat de provenienţă Serbia, un pistol cu aer comprimat, o armă şi cartuşele aferente“, informează IGPR. 18 persoane au fost conduse la poliţie pentru cercetări, iar faţă de 10 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţeane Timiş şi Arad, jandarmilor din cele două judeţe şi Biroului Vamal Timişoara.

A furat o geacă dintr-un magazin

Un bărbat din Arad, care a furat un articol de îmbrăcăminte dintr-un magazin, este cercetat penal de polițiști. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a anunțat că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică cercetează un arădean, în vârstă de 52 de ani, care a fost depistat în flagrant delict în timp ce sustrăgea o geacă din piele dintr-un magazin situat într-un complex comercial de pe Calea Aurel Vlaicu. „Prejudiciul, în valoare de 700 de lei, a fost recuperat și predat societății comerciale, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt“, se menționează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Albanez cu document  grecesc fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat un cetăţean albanez care s-a legitimat cu o carte de identitate falsă, cu însemnele autorităţilor din Grecia. Bărbatul era într-un tren care circula pe ruta Bucureşti Nord – Budapesta și a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Grecia. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În cadrul verificărilor s-a stabilit că tânărul în cauză este cetăţean din Albania, în vârstă de 23 ani. Persoana în cauză a procurat cartea de identitate prezentată la control, în  schimbul sumei de 700 de euro,  cu intenţia de  a ajunge în Belgia şi a procedat în acest mod deoarece avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

La volan cu permis de conducere fals

Un tânăr care conducea un autoturism, folosind un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia, fals, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Cetăţeanul român N.M., în vârstă de 25 de ani, era la volanul unui autoturism Audi, înmatriculat în Germania. La controlul specific, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere având însemnele autorităţilor din Cehia. Cu ocazia verificărilor specifice s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. La verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul  nu  deţine permis de conducere. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere  şi de uz de fals.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.