Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din orașul Lipova a fost depistat cu un pistol asupra sa, despre care a spus că l-a introdus ilegal în țară.

IPJ Arad a anunțat, luni, că polițiștii de la Ordine Publică din Lipova au depistat, pe raza acestui oraș, în noaptea de 7/8 decembrie, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, în timp ce se deplasa pe stradă. „În urma controlului corporal, asupra tânărului a fost găsit un pistol cu bile, fără încărcător, pe care acesta l-ar fi achiziționat din Austria și l-ar fi introdus în țară în mod ilegal“, a informat IPJ Arad. Pistolul a fost indisponibilizat, iar cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Arad, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă.

Prins sub influența drogurilor la volan

Polițiștii au depistat, în dimineața zilei de 6 decembrie, un arădean, în vârstă de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Călugăreni. În urma testării cu aparatul DRUGTEST, au rezultat valori pozitive pentru consumul a două substanțe interzise. „Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. De asemenea, a fost depistat, de polițiștii din Nădlac, în după-amiaza zilei de 6 decembrie, un nădlăcan de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza acestui oraș. Bărbatul avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere. Conform procedurii, s-au recoltat probe biologice. În cele două cazuri au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Mandat de executare a pedepsei închisorii

Un tânăr din localitatea arădeană Sânpetru German a fost încarcerat, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Conform unei informări remise de IPJ Arad, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei din Secusigiu, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații Judecătoriei Sânicolaul Mare, pe numele unui tânăr de 25 de ani, din Sânpetru German. Tânărul are de exeutat o pedeapsă privativă de libertate de un an, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

Cu documentul de identitate al altei persoane

Poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici au depistat o femeie, cetăţean din Coasta de Fildeş, în vârstă de 32 de ani, care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosind un paşaport ce aparţinea altei persoane. Femeia a fost depistată pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Viena. La controlul de frontieră, femeia a prezentat un paşaport simplu, eliberat de autoritățile din Franţa. La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document existau diferenţe de fizionomie, motiv pentru care femeia a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Coasta de Fildeş, în vârstă de 32 de ani şi a declarat faptul că a recurs la această metodă întrucât intenționa să îl folosească pentru a ajunge în Franţa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.