Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Angajatul unui bar din comuna arădeană Bocsig a fost amenințat cu bătaia de doi clienți pe care a refuzat să-i servească, deoarece erau sub influența băuturilor alcoolice, agresorii fiind acum cercetați penal.

IPJ Arad a anunțat că politiștii cercetează doi bărbați, de 30 și 33 de ani, din Bocsig, care, în seara zilei de 4 decembrie, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi amenințat cu bătaia barmanul unui local din localitate. În prezența altor clienți, cei doi au spart sticle de bere și au dislocat o masă din local, deoarece barmanul a refuzat să îi servească cu băuturi alcoolice, din cauza stării vădite de ebrietate în care se aflau. Cei doi bărbați au fost amendați, iar pe numele lor a fost întocmit și un dosar de cercetare penală pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Procurori eliberaţi din funcţie în urma pensionării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, o serie de decrete de eliberare din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării, printre aceștia fiind și doi procurori din Arad. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul de eliberare din funcţie pentru Bogdan Alexandru Diaconescu – procuror în cadrul Biroului Teritorial Arad al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. De asemenea, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcţie pentru Florin-Trăienuţ Roman – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

Tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos

Un echipaj de jandarmerie din Sebiș a depistat într-o zona împădurită, de pe raza localității Vîrfurile, trei bărbați care încărcau mai mulți arbori într-o remorcă, cu intenția de a-i transporta la domiciliu. Jandarmii au constatat că, în data de 5 decembrie, cei trei bărbați s-au deplasat în zona împădurită, de la marginea localității Vîrfurile unde au tăiat ilegal 10 arbori din specia cer și carpen, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu. La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic „Codrii Iancului“ din Hălmagiu, iar în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 8 metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 4.600 lei.  Jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos. Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic „Codrii Iancului“.

Urmăriţi general, depistaţi la P.T.F. Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac – Nagylak au depistat şi predat autorităţilor competente doi bărbaţi, căutaţi de autorităţile din România, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Astfel, a fost depistat cetăţeanul român T.M., de 23 de ani, domiciliat în municipiul Petroşani. La efectuarea verificărilor specifice s-a constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Totodată, a fost depistat cetăţeanul român B.S., de 43 de ani, domiciliat în judeţul Giurgiu. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din România, un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fiind condamnat la un an de închisoare. Bărbaţii au fost predaţi unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.