Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Conform IPJ Arad, polițiștii din Pâncota au depistat în trafic, în noaptea de 14/15 noiembrie, un bărbat de 41 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările au relevat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar bărbatul este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis. Totodată, un tânăr de 22 de ani, din Iermata, a fost depistat de polițiștii din Ineu, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, având aplicate numerele de ale unui alt autoturism. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autoturism neînmatriculat și cu număr fals.

Dosar penal pe numele unui arădean

Un arădean, în vârstă de 51 de ani, se va alege cu permisul de conducere suspendat pe o perioadă de trei luni și cu un dosar penal, după ce vineri și-a parcat automobilul, marca Volkswagen Lupo, pe strada Episcopiei, pe pista de biciclete și în raza de acțiune a indicatorului cu semnificația „Oprirea interzisă”. În urma legitimării conducătorului auto, polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice au constatat că bărbatul circula de trei luni cu numerele de înmatriculare provizorii expirate. Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiști locali cu o amendă de 290 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier. Sosiți la fața locului, la solicitarea echipajului Poliției Locale, reprezentanții Serviciului Circulație din cadrul Poliției Municipiului Arad  au preluat cazul, în vederea continuării cercetărilor sub aspect penal. În urmă cu două săptămâni, un caz similar a fost depistat de polițiștii locali cu atribuții de circulație, în proximitatea Palatului de Justiție Arad.

Acțiune organizată sub egida RAILPOL

În perioada 13 – 14 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, a participat la o acțiune organizată la nivel european sub egida RAILPOL, care a avut ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice. Polițiștii de la transporturi, ordine publică și rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase. S-a acționat în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, au fost vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice. Totodată, au fost verificate şi centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică. În județul Arad, activitățile s-au desfășurat la 15 puncte de colectare fier vechi, 10 stații de cale ferată și triaj, fiind verificat un tren de marfă și alte 11 locuri în care ar putea exista materiale de infrastructură sustrase. Au fost implicați 31 de polițiști, dintre care 9 de la poliția transporturi, 8 de la rutieră și 14 de la alte structuri. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației rutiere în valoare de 580 de lei, fiind legitimate 30 de persoane.

Doi tineri au fost reținut pentru furturi

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, împreună cu cei de la Biroul Ordine Publică, au identificat doi arădeni, de 19 și 17 ani, care, în noaptea de 10/11 noiembrie, ar fi pătruns prin efracție într-un salon de coafură, de unde ar fi sustras 3 aparate de tuns, în valoare de aproximativ 1.350 de lei. De asemenea, cei doi, în noaptea de 15/16 noiembrie, ar fi forțat ușile a două distribuitoare de băuturi calde, aflate pe terasa Centrului de vizitare Ceala, și ar fi  sustras cutia de colectare a banilor, în care se aflau 20 de lei. „Tânărul în vârstă de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie propus magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.